Bitcoin koers

11 jaar oude Bitcoin-voorraad werd kort voor de daling verplaatst

Zoals een analist in een recent bericht van CryptoQuant opmerkte, lijkt een groot aantal slapende BTC, die sinds 11 jaar niet verplaatst zijn, te zijn verplaatst voordat de Bitcoin koers daalde onder het $40k-niveau. Om dit aan te duiden werd een metriek genaamd “coin days destroyed” gebruikt (of CDD-indicator), die het aantal dagen definieerd als het aantal dagen dat een BTC niet wordt uitgegeven.

Dit betekent dat wanneer 1 BTC een dag stilstaat, er 1 “coin day” (of muntdag) wordt genoteerd. Evenzo zou 0,5 BTC pas 1 muntdag accumuleren nadat deze twee dagen niet is verplaatst. Zodra deze munten zijn uitgegeven of overgedragen, wordt gezegd dat de muntdagen “vernietigd” zijn, aangezien het aantal ervan weer op nul wordt gezet. Het aantal van dergelijke vernietigde dagen is wat de CDD-indicator meet.

Wanneer deze indicator dus een grote piek in zijn waarde laat zien, betekent dit dat er zojuist een groot aantal slapende munten is verplaatst. Dit kan duiden op dumping van langetermijnhouders, wat een bearish teken is voor de Bitcoin koers. Hieronder kun je de meest recente grafiek zien van CryptoQuant:

Zoals je in de bovenstaande grafiek kan zien, is de waarde van de BTC CDD-statistiek onlangs omhooggeschoten. Volgens het cijfer is de piek te wijten aan een beweging van een 11-jarige BTC-voorraad met 489 munten, die in 2010 slechts $50 waard was toen het in winterslaap ging, maar vandaag de dag meer dan $20 miljoen waard is.

Deze beweging in deze oude munten lijkt te hebben plaatsgevonden kort voor de daling van de Bitcoin koers, waardoor het logisch lijkt dat het dumpen van deze munten één van de drijvende factoren achter de daling geweest is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN