De crypto-markt herstelt met BTC boven de $42.000

De waarde van de totale crypto-markt is gestegen na de winsten van Bitcoin en Ethereum afgelopen nacht. Bitcoin ging woensdagochtend door het level van $42.000 heen. Momenteel beweegt de prijs van Bitcoin vlak boven de $42.000, met een stijging van meer dan 8% dan 24 uur geleden. De tweede grootste cryptocurrency op het gebied van marktkapitalisatie, Ethereum, heeft een vergelijkbaar bullish momentum gezien. De crypto bereikte de $2.800 met een stijging van ruim 7% ten opzichte van de dag ervoor. Het positieve momentum komt te midden van een onzekere macro-omgeving, vanwege het reageren van alle markten op de Russische invasie van Oekraïne.

Bitcoin zag echter geen goed begin van de week. Vorige week steeg BTC vergelijkbaar met vandaag ook met ruim $3.000, voordat het weer naar beneden ging. Op maandag werd er een lokale low gezet op $37.387. Ethereum was zelfs gedaald tot $2.467. Vanaf dit dieptepunt zijn de cryptocurrencies respectievelijk met 12,8% en 13,4% gestegen. Als gekeken wordt naar de marktdominantie van BTC, kan worden gezien dat nog steeds ruim 41% van de totale waarde van crypto-markt wordt vertegenwoordigd door BTC. Ethereum heeft een marktdominantie van iets meer dan 17%.

Altcoins stijgen met de crypto-markt mee

Over de hele breedte van de crypto-markt is in de afgelopen 24 ook met bijna 8% gestegen naar een waarde van in totaal $1,91 miljard. Andere cryptocurrencies in de top 10 hebben ook een goede ochtend achter de rug. Avalanche is met 8% gestegen heeft momenteel een waarde bereikt van bijna $80, na de lancering van een stimuleringsprogramma van $ 290 miljoen. De fondsen zullen onder de naam “Multiverse” naar verwachting gebruikt worden om de ontwikkeling van NFT’s, DeFi-projecten en gaming te ondersteunen op Avalanche.

Ook hebben Cardano en Solana winst geboekt die weliswaar iets minder is dan de assets die hiervoor genoemd zijn. ADA heeft een stijging van 4% kunnen realiseren terwijl SOL meer dan 6% is gestegen. De grootste stijger van de dag is Terra met het native token LUNA. Momenteel is LUNA met iets minder dan 20% gestegen en wordt verhandelt voor een prijs van ongeveer $97.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!