Voorzitter van Federal Reserve pleit voor crypto-regulering

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, heeft in een getuigenis voor het Financial Services Committee aangegeven dat de crypto-industrie regels moet opstellen om te voorkomen dat digitale activa worden gebruikt om terrorisme en andere misdaden te financieren. Hij zei het volgende:

“Ik denk gewoon dat [er] de noodzaak is van congresactie op het gebied van digitale financiën, inclusief cryptocurrencies. We hebben een snelgroeiende industrie met veel onderdelen, en er is niet het soort regelgevend kader dat er zou moeten zijn.

Het is waarschijnlijk niet anders met spoorwegen, of telefoons, of internet en uiteindelijk is wat nodig is een raamwerk en in het bijzonder manieren om te voorkomen dat deze niet-gesteunde cryptocurrencies dienst doen als een voertuig voor terrorismefinanciering en alleen algemeen crimineel gedrag, belastingontwijking en dergelijke.”

Powell gaf vervolgens commentaar op de vraag of de Verenigde Staten al dan niet van plan zijn een digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC) uit te geven, waarbij hij zei dat het eenvoudigweg uitgeven ervan niet noodzakelijk de problemen oplost die gepaard gaan met criminelen die virtuele activa gebruiken om de wet te omzeilen. Hij gaf het volgende aan:

“Het hangt ervan af waarom mensen digitale valuta gebruiken. Als ze ze gebruiken om zichtbaarheid te ontduiken en de wet te ontduiken, dan verandert voor ons alleen al het hebben van een gezagsgetrouwe CBDC daar niets aan. Ze kunnen die valuta trouwens nog steeds gebruiken.

De bestaande digitale valuta’s die niet worden ondersteund, zijn echt voertuigen voor speculatie. Ze worden niet gebruikt bij betalingen. Ze zijn geen opslag van waarde. Ze zijn speculatie als goud. Daar worden ze voor gebruikt, terwijl een Amerikaanse CBDC een bredere kijk zou hebben.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!