Altcoins

Analist wil dit zien om bullish te worden op altcoins

Populaire crypto-analist Benjamin Cowen zegt dat hij kijkt naar een paar indicatoren die kunnen wijzen naar het beleggingsgedrag van beleggers. Willen ze wel of niet investeren in altcoins?

In een nieuw interview op cryptokanaal InvestAnswers zegt Cowen dat hij in de afgelopen drie maanden niet heeft toegevoegd aan zijn altcoin holdings vanwege de huidige macro-economische achtergrond:

“Ik denk dat wanneer Bitcoin in een downtrend zit en elke pomp wordt verkocht en je hebt de dollar die hoger draait, je hebt aandelen die lager draaien, je hebt goud dat hoger trendeert, je hebt de Fed die tegen inflatie vecht en de balans doorrolt en ook deze oorlog in Europa, dan is het moeilijk voor mij om daarnaar te kijken en te zeggen: ‘Ik wil een altcoin gaan kopen.'”

Kijkend naar Bitcoin (BTC), zegt de analist dat hij BTC mogelijk een bodem ziet snijden in de komende maanden:

“Ik heb gezien wat er in de tweede helft van 2019 gebeurde. Ik heb gezien wat er in 2018 gebeurde. Ik heb gezien wat er in 2014 gebeurde. Een van de dingen die we eerder hebben gezien, is dat grote bodems de neiging hebben om een jaar na de eenjarige ROI (return on investment) toppen voor te komen, en de eenjarige ROI topte eigenlijk in maart van 2021, dus plus of min een paar [van] maanden op dat.

Als Bitcoin nog een keer daalt en we zien een soort bodem op de eenjarige ROI hier in de komende een tot twee maanden, dan zou ik een stuk optimistischer worden over Bitcoin, gewoon vanuit een puur wiskundig perspectief.”

Wat betreft wanneer Cowen van plan is om op altcoins te springen, zegt de cryptostrateeg dat hij naar Bitcoin en de aandelenmarkt kijkt om hem het groene licht te geven om dit te doen:

“Op dit moment ben ik nog steeds wat ongemakkelijk over de hele altcoin-markt. Dus nogmaals voor mij, Bitcoin en stablecoins, totdat ofwel Bitcoin een meer duidelijke capitulatie heeft om terug te gaan naar enkele van de meer historische niveaus, of Bitcoin toont kracht en kan daadwerkelijk terugkomen boven pakweg zijn 20-weeks voortschrijdend gemiddelde en begint te herstellen. Als dat lukt en de aandelen stijgen, dan zijn we terug bij risk on.

Kortom, Cowen ziet binnenkort nog geen goede kans om in altcoins te stappen. Hij vindt dat de markt vooral draait op Bitcoin, en dat die er simpelweg nog niet mooi voor ligt. Pas wanneer dit het geval is, gaat die weer met interesse naar altcoins kijken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN