Crypto valley

Zwitserse stad volgt voetsporten van El Salvador

De Zwitserse stad Lugano treedt in de voetsporen van El Salvador. Zwitserse stad gaat legale betaalmethoden gebruiken van drie cryptocurrencies. Het zijn Bitcoin (BTC), Tether (USDT) en LVGA-tokens.

De burgemeester van Lugano, Michele Foletti, gaf deze week een presentatie genaamd “Project Lugano₿” met Paolo Ardoino, CTO van Tether. Ze willen van de stad met ongeveer 65.000 inwoners de Bitcoin-hoofdstad van Europa maken.

Lugano wordt ondersteund door Tether, een zusterbedrijf van Bitfinex en de uitgever van USDT, ‘s werelds grootste stablecoin. Ardoino zei in zijn toespraak:

“Nadat Bitcoin als wettig betaalmiddel werd verklaard, zag El Salvador het BBP met 10% stijgen en het toerisme met 30%. Stel je voor wat we kunnen doen in een stad in het hart van Europa.”


Net als El Salvador wil Lugano cryptobetalingen integreren in het dagelijks leven. Het moet mogelijk zijn om BTC en USDT te gebruiken als betaalmiddel voor openbare diensten en belastingbetalingen.

Lugano, de Bitcoin-hub van Europa?


Als onderdeel van het plan wordt een fysieke locatie in het stadscentrum geopend. Dit zou moeten dienen als de hub voor alle crypto- en blockchain-startups. Bovendien zullen naar verwachting meer dan 200 winkels en bedrijven in de stad cryptobetalingen voor producten en diensten accepteren.

Tether zal ook twee fondsen opzetten. Een van 3 miljoen Zwitserse frank (CHF) voor steden en een van 100 miljoen Zwitserse frank voor start-ups. Tether zal het bedrijf ook ondersteunen door in de toekomst 500 beurzen toe te kennen.

Het Lightning Network wordt gebruikt in Bitcoin, het zogenaamde Layer 2 netwerk, voor snellere en goedkopere transacties. Ten slotte wil Tether zich ook richten op het onderzoeken van Bitcoin-mining op een milieuvriendelijkere manier. Folletti zegt:

“We geloven sterk in deze technologie, het potentieel om uit te breiden en ons uitgebreide partnerschap met Tether om een ​​betere, meer open, transparante en slimmere stad te bouwen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN