Blockchain

Geluidsoverlast door mining faciliteit in New York

Inwoners van het stadje North Tonawanda in New York zijn niet zo blij met het lawaai van een nabijgelegen installatie voor het minen van digitale valuta. Gelegen aan Erie Avenue, een straat die door verschillende buurten wordt gebruikt, vinden de burgers dat de geluidsniveaus de omgeving onveilig maken.

Crypto Mining Facility in New York maakt veel lawaai

Een van de bewoners die klaagt over de herrie is een vrouw genaamd Darlene Bolsover. In een interview zegt ze dat de mining faciliteit veel problemen oplevert voor haar jonge dochter. Ze zei:

“Mijn grootste zorg is de geluidsfactor. Ze belde me op en vroeg zich af wat er mis was met het huis toen het lawaai zich voordeed. Ze is dus niet blij omdat het haar nachtrust beïnvloedt. Ze was ook niet blij omdat haar hond er last van had, en toen heb ik me ermee bemoeid om te begrijpen wat dit voor de kwaliteit van haar leven zou kunnen betekenen.”

Debbie Gondek is een andere bewoonster die zich zorgen maakt over al het lawaai. Ze is ook bezorgd over de transparantie van de faciliteit, en beweert:

“Toen het project voor het eerst aan het licht kwam in augustus van 2021, hebben we echt het gevoel dat [de planningsraad] haar onderzoek naar dit project niet heeft gedaan, en denken dat als ze dingen hadden gedaan zoals een geluidsonderzoek, een formele geluidsstudie, door een objectieve derde partij, een volledige milieueffectrapportage, een openbare hoorzitting, we updates nodig hebben voor de bestemmingsplancode om bitcoin mijnbouwfaciliteiten en alle, je weet wel, faciliteiten die blockchain authentiseren op de juiste manier aan te pakken om bewoners te beschermen tegen lawaai en andere vormen van vervuiling.”


Gondek zei dat een raadslid in die tijd genaamd Austin Tylec streefde naar een uitstel op de mining faciliteit, maar hij werd overruled door de overige leden van de fractie. Ze merkt op:

“We hadden voor het eerst de kans in onze stad, en we wilden stadsbestuurders en bewoners vaak de tijd geven om echt te onderzoeken en te begrijpen wat de voor- en nadelen voor onze gemeenschap zouden zijn, en helaas heeft de gemeenteraad dat weggestemd, en we hoorden van andere gemeenschappen in de staat New York dat lawaai waarschijnlijk het grootste probleem was dat ze ondervonden.”


Misschien is het geluid zo slecht nog niet…

Tylec is nu burgemeester van North Tonawanda. Hij zegt dat er verschillende tests zijn gedaan met betrekking tot het geluid en hij verzekert de mensen dat het geen schade zal aanrichten. Hij zegt:


Het is ongeveer 50 of 60 decibel, dus ik denk dat de vergelijking is als een stofzuiger, maar stel je voor dat je dicht bij de stofzuiger staat, toch? Dus, het is een beetje verwarrend met betrekking tot geluidsoverlast, maar ze zijn binnen het bereik van de stadsverordeningen, toch veroorzaakt het een behoorlijke verstoring… Het idee was dat we zouden kijken naar zaken als geluid als er problemen waren met het water, uittredende plannen, eigenlijk alles wat als een zorg naar voren zou kunnen komen, omdat het de elektriciteitskosten voor omliggende buurten zal verhogen.

Kortom, het laatste wat de burgermeester zegt lijkt een beetje tegenstrijdig. Zo zegt hij dat wanneer er een oplossing gevonden moet worden voor het geluid, zal de prijs van de elektriciteit omhoog gaan. Dit zal de buurt ook niet tevreden maken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN