Binance opnamelimiet

Binance CEO noemt volledig verbod op Russische-accounts “onethisch”

Als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne hebben verschillende regeringen cryptocurrency-beurzen verzocht om transacties vanuit bepaalde Russische accounts te blokkeren, aangezien ze bang zijn dat Rusland deze accounts in zal zetten om de opgelegde sancties te omzeilen.

Hoewel dit wellicht een verstandig idee lijkt, zijn er ook veel crypto-supporters die tegen dit idee zijn. Niet omdat ze pro-Rusland zijn, maar meer om het feit dat dit totaal tegen de grondgedachte van Bitcoin (BTC), en cryptocurrencies in het algemeen, gaat. Zo ook de CEO van Binance, Changpeng Zhao.

Binance zal voldoen aan de sancties, maar gaat niet te ver

In een Bloomberg-interview zei Zhao dat Binance voldoet aan sancties die de financiële activiteit van Russische individuen beperken. Hij zei echter ook dat het “onethisch voor ons zou zijn om die beperkingen uit te breiden tot buiten de gesanctioneerde individuen”. Hij ging verder met:

“Ik denk gewoon dat het niet onze beslissing is om gebruikersaccounts te bevriezen.”

Zhao voegde er ook aan toe dat veel Russische gebruikers de agressie van hun land jegens Oekraïne niet steunen, en dat “de meest kwetsbare groepen mensen weinig invloed hebben op internationale aangelegenheden.”

Hij merkte vervolgens op dat een algemeen verbod legitieme Russische gebruikers hen waarschijnlijk naar kleinere, minder compliant handelsplatforms zou leiden. Zhao ging verder met aangeven dat Binance dezelfde regels volgt als banken, en dat “op dit moment … de meeste banken dezelfde sanctielijst volgen als wij.”

Over de vraag of gesanctioneerde Russische oligarchen anoniem op Binance kunnen handelen, zei Zhao dat zijn hele beurs afhankelijk is van identiteitsverificatie. Hoewel Binance ooit beperkte KYC-maatregelen had, verhoogde de beurs afgelopen augustus zijn eisen.

Zhao zei dat hij persoonlijk niet weet hoeveel accounts Binance tot nu toe heeft bevroren, en zei dat het nalevingsteam van Binance verantwoordelijk is voor het uitvoeren van handhaving.

Binance en andere beurzen volgen de sancties

Eerder hebben Binance en zijn vertegenwoordigers beperktere verklaringen afgelegd over sancties tegen Oekraïne. Binance zei dat het “accounts blokkeerde van degenen op de sanctielijst” in een verklaring aan Reuters. Het zei ook dat het niet “eenzijdig miljoenen accounts van onschuldige gebruikers zou bevriezen” in een verklaring aan CNBC.

Op dat moment gaf Jesse Powell, CEO van de concurrerende beurs Kraken, ook commentaar op de zaak. Powell zei dat Kraken gebruikersgelden niet kon bevriezen tenzij het wettelijk verplicht was om dit te doen.

Coinbase heeft dinsdag soortgelijke verklaringen afgelegd, waarin staat dat het op dit moment “geen algeheel verbod zal instellen op alle Coinbase-transacties met Russische adressen”.

Oekraïne heeft ook zes andere beurzen gevraagd om Russische gebruikers te blokkeren, volgens rapporten van Coindesk. Die andere cryptocurrency-beurzen zijn Huobi, KuCoin, Bybit, Gate.io, Whitebit en Kuna.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN