Australie

Adviescommissie van Australië wil framework voor meer crypto-adoptie

De Cyber Security Industry Advisory Committee, de cyber-security adviseur van Australië, heeft onderstreept dat het crypto-gerelateerde mogelijkheden wil verkennen. Momenteel is de commissie bezig met het maken van plannen die gericht zijn op de groeiende wereldwijde crypto-adoptie. De studie, Exploring Cryptocurrencies, werd onlangs door het ministerie van Binnenlandse Zaken vrijgegeven. Daarin wordt de toename van crypto-adoptie genoemd, terwijl het land wordt geconfronteerd met een snelle verschuiving naar een digitale economie. Volgens het rapport zijn er regelgevende kaders nodig die meer duidelijkheid en zekerheid kunnen bieden. Ook zal dit regelgevende kader duidelijker maken hoe de crypto-industrie in Australië kan functioneren.

Het federale advies heeft over vier gebieden een voorstel gedaan om deze “te kunnen helpen de veilige acceptatie van cryptocurrencies in Australië te waarborgen.” De vier gebieden zijn: 1) Minimale cyber-beveiligingsnormen, 2) de capaciteit (kennis door gespecialiseerde training), 3) de follow-the-lead strategie en 4) de transparantie van operators. Uit een enquête blijkt daarnaast dat de crypto-adoptie inderdaad is toegenomen. Voor de Australische vrouwen geld dat zij in 2021 hun crypto-wallets hebben verdubbeld.

Meerdere manieren tot crypto-adoptie in Australië

De commissie stelde ook voor om minimale cyber-beveiligingsnormen op te leggen aan crypto-exchnages. Daarnaast moeten deze normen gelden voor crypto-bedrijven die crypto houden, met als doel het verlagen van de cyber-bedreigingen gericht op digitale valuta. De managing director van de crypto-exchange Kraken in Australië, Jonathon Miller, zei hierover het volgende:

“Minimumnormen voor beveiliging en meer middelen om geavanceerde cybercriminaliteit te bestrijden zullen een lange weg gaan naar het beschermen van beleggers.”

Ook adviseerde de commissie om meer nadruk te leggen op het vergroten van het publieke bewustzijn. Dit trachten zij te doen door gespecialiseerde trainingen over de beschikbare crypto-mogelijkheden en de respectieve cybercriminaliteit en bedreigingen. Bovendien adviseerde het advies om meer nadruk te leggen op het vergroten van het publieke bewustzijn door middel van gespecialiseerde training over de beschikbare crypto-mogelijkheden en de respectieve cybercriminaliteit en bedreigingen. Het suggereert dat Australië een “follow-the-lead” -benadering hanteert in de crypto-ruimte, waarbij wereldwijde industriestandaarden worden bestudeerd en geïmplementeerd.

Daarnaast pleit de commissie voor meer transparantie rond gelicentieerde crypto-exchanges en op blockchain gebaseerde bedrijven. Het volgende werd gezegd:

“Educatieve programma’s met nauwkeurige, consistente berichten zullen beleggers in staat stellen om zowel de investerings- als cyberbeveiligingsrisico’s beter te begrijpen en tegelijkertijd cryptocurrencies voor alle Australiërs te demystificeren.”

Naast de suggesties merkte het Cyber Security Industry Advisory Committee ook een verscheidenheid aan kansen op die gepaard gaan met de adoptie van cryptocurrencies. De studie laat zien hoe blockchain kan worden gebruikt om financiële activa zoals leningen, koolstofkredieten en onroerend goed te tokeniseren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN