Stellar Development Foundation

Oekraïne accepteert nu ook donaties in Dogecoin en Solana

Zoals jullie allemaal weten, is Oekraïne druk bezig met inzamelen van fondsen om haar verdediging tegen Rusland te financiëren en de bevolking financieel te ondersteunen. Tot nu toe ontving het land bijdragen in Bitcoin, Ethereum, Polkadot en Tether. Nu is echter duidelijk geworden dat het land besloten heeft om ook Dogecoin (DOGE) en Solana (SOL) te accepteren.

Mykhailo Fedorov – vice-premier en minister van Digitale Transformatie van Oekraïne – onthulde dat mensen nu de verdediging van het land kunnen ondersteunen door Dogecoin- en Solana-donaties te doen. In zijn meest recente tweet vroeg hij zelfs Elon Musk (misschien wel de meest prominente DOGE-eigenaar) om de inspanningen van zijn land te helpen.

“Dogecoin overschreed de Russische roebel in waarde. We beginnen donaties in meme-munten te accepteren. Nu kan een meme zelfs ons leger ondersteunen en levens redden van Russische indringers. DOGE eigenaren van de wereld, @elonmusk, @BillyM2k, laten we het doen. Officiële DOGE-portemonnee: DS76K9uJJzQjCFvAbpPGtFerp1qkJoeLwL”

In een aparte tweet noemde Fedorov een project genaamd Aid For Ukraine, een gezamenlijk initiatief van Solana, Everstake en de Oekraïense autoriteiten. Hij liet ook een crypto-adres achter waar mensen SOL-donaties kunnen sturen om de liefdadigheidsorganisatie te steunen. Hij tweette het volgende:

Massale steun van cryptoprojecten Solana, Solana Foundation en Everstake die een gezamenlijk initiatief AidForUkraine hebben opgezet in samenwerking met ons Ministerie van Digitale Transformatie om fondsen te werven voor Oekraïne. SOL adres: 66pJhhESDjdeBBDdkKmxYYd7q6GUggYPWjxpMKNX39KV.”

Digitale activa zijn een belangrijk kenmerk geworden tijdens de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Tot nu toe heeft de Oekraïense regering ongeveer $35 miljoen aan crypto opgehaald via meer dan 35.000 donaties. Dit aantal blijft echter elk uur oplopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN