Bitcoin

Opmerkelijk herstel Bitcoin na bekendmaking inflatiecijfers

Na een diep dal van de Bitcoin koers begint deze nu weer gelukkig te stijgen. Bitcoin heeft namelijk eind februari een opmerkelijk herstel doorgemaakt en de koers is sinds het begin van februari maand met bijna $10,000 gestegen. Deze week kwam de cryptocurrency zelfs weer boven de $44,000. Dit was opmerkelijk nadat Bitcoin van bijna $69,000 in november daalde naar onder de $34,000 in januari. Maar hoe komt het dan dat BTC opeens weer kon stijgen, en is het mogelijk dat deze trend door zal zetten?

Begin februari werden de inflatiecijfers voor januari bekend gemaakt voor zowel Nederland als andere landen. De cijfers die het meeste impact hadden op de Bitcoin koers waren die uit de Verenigde Staten. Daar steeg de inflatie in januari tot maar liefst 7,5 %. Dit zorgde dus in eerste instantie voor een aardige stijging van de koers. Bitcoin is immers een zogenoemde “inflatie hedge” die door zijn schaarste mogelijk bescherming kan bieden tegen de waardevermindering van geld. Niet veel later kwam echter het besef dat de Amerikaanse centrale bank door de inflatie mogelijk de rentepercentages zal gaan verhogen. Deze onzekerheid zorgde weer voor een correctie naar beneden, een lichte daling dus. Een mogelijkheid voor beleggers om op deze onzekerheid in te spelen is door CFD’s. Maar hoe werkt dat dan precies en wat zijn deze zogeheten CFD’s?

Bitcoins als CFD trading producten

Sinds 2017 zijn cryptocurrencies niet meer weg te denken uit de selectie CFD trading producten. Bitcoin is de bekendste, meest verhandelde digitale valuta en wordt thans door vrijwel elke broker aangeboden. Maar wat zijn CFD’s dan precies? CFD staat voor Contract For Difference. Bij CFD trading handelt een belegger direct met de broker, in plaats van met de effectenbeurs zelf. De broker biedt handelaren de mogelijkheid met een relatief kleine inleg een positie van grotere, onderliggende waarde in te nemen. Dit biedt dus uitkomst voor beleggers die hun handelsaccount sneller willen opbouwen, het wordt daarom dan ook steeds populairder onder beginnende beleggers.

Grootste voordeel van CFD handel

Het grootste voordeel van CFD handel is de mogelijkheid tot bijvoorbeeld short selling. Door short te gaan op aandelen of cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld Bitcoin kunnen beleggers profiteren van een dalende koersbeweging, wat eigenlijk onmogelijk is bij traditioneel beleggen. Bij toepassing van deze constructie kunnen beleggers namelijk aandelen of crypto verkopen zonder dat zij hier eerst bezit van hoeven te nemen. Als een belegger dus bijvoorbeeld verwacht dat de Bitcoin koers weer omlaag zal gaan kan hij hier op inspelen door short te gaan. Het is echter wel belangrijk om te weten dat cryptocurrencies in de regel meer volatiliteit tonen dan andere instrumenten zoals bijvoorbeeld aandelen. Zorg daarom altijd dat CFD strategieën worden aangevuld met risico management maatregelen zoals bijvoorbeeld stop loss orders. Dit om overmatige verliezen te voorkomen mocht de markt opeens volatiel worden.

Om dit artikel even kort samen te vatten, de Bitcoin koers heeft in februari een opmerkelijk herstel gemaakt. Een van de redenen hiervan is waarschijnlijk dat vorige week de inflatiecijfers voor januari bekend werden gemaakt. Bitcoin wordt gezien als een “inflatie hedge” die door zijn schaarste mogelijk bescherming kan bieden tegen de waardevermindering van geld. Niet veel later daalde de koers echter weer door da kans dat de Amerikaanse centrale bank de rentepercentages zal gaan verhogen. Dit bracht onzekerheid met zich mee die zorgde voor een correctie naar beneden, een lichte daling. Een van de mogelijkheden om op deze onzekerheden in te spelen zijn Contracts For Difference, ook wel CFD’s genoemd. Bij CFD trading handelt een belegger direct met de broker in plaats van met de effectenbeurs zelf. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor een belegger om short te gaan op Bitcoin als hij een daling verwacht. Belangrijk om te weten is echter dat de crypto markt erg volatiel is en om dus niet te veel risico te nemen.

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN