rechtszaak

Advocaat vindt dat de SEC geen poot heeft om op te staan in zaak tegen Ripple

De rechtszaak tussen Ripple en de SEC staat al een lange tijd in de schijnwerpers van de crypto-liefhebbers. Iedereen kijkt uit naar elke beweging in de rechtbank en is in afwachting op de definitieve uitspraak. Advocaat Jeremy Hogan heeft recentelijk een aantal updates over de zaak en de mogelijke uitkomst ervan gedeeld.

Schikking in Ripple vs SEC?

Een paar maanden geleden heeft er een gesprek over een schikking van een uur plaatsgevonden. Dit liet Hogan weten in een tweet:

“Ja, een paar maanden geleden vond er een schikkingsgesprek van een uur plaats. Het is niet geregeld, wat betekent dat de volgende meest waarschijnlijke schikkingstijd zou zijn bij bemiddeling (zie pijl hieronder), die zal worden gehost door de enige echte RECHTER NETBURN die ALLE documenten in camera heeft gezien.”

Een gebruiker van Twitter vroeg de advocaat of rechter Netburn de SEC kan aanbevelen om met Ripple te schikken, vanwege de inzage in alle ETH– en XRP-documenten. Hierop antwoordde Hogan dat rechter Netburn alle documenten voor de camera heeft gezien. Dit zou een groot verschil kunnen maken in de zaak als hij hier gelijk heeft. De SEC heeft ook tegenstrijdige bezwaren en moties ingediend bij de rechtbank. De commissie heeft elke keer verschillende aannames gegeven bij het indienen van een heroverwegingsmotie. Een voorbeeld hiervan is de beruchte speech van Hinman, dat eerst door de SEC beschouwd werd als publieke begeleiding. Later werd dit in een heroverwegingsmotie veranderd in een persoonlijke opvatting.

Onlangs heeft de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, een motie gelanceerd tegen het verzet van de SEC om ‘Estrabrook Notes’ in de rechtbank bekend te maken. Er wordt nu gemeld dat de commissie vertragingstactieken heeft ingezet om tijd te kopen.

Hogan heeft ook enkele uitkomsten met betrekking tot de laatste ontwikkelingen gesuggereerd. In een tweet zei hij het volgende:

“Wat betekent dat de SEC helemaal geen bewijs heeft over de bijeenkomst, maar alleen kan beweren dat garlinghouse’s getuigenis “eigenbelang” is en… ALLE getuigenissen zijn eigenbelang. Dat is heel x2 slappe saus. Waarmee ik bedoel te zeggen, wat de rechter ook oordeelt, de SEC is hier al dood.”

Wanneer kan het vonnis worden verwacht?

Ook deelde advocaat Hogan zijn visie over de procedure in de zaak. Volgens hem zal de zaak in april of mei tegen zijn eind lopen. Eerder liet advocaat John Deaton, de advocaat van XRP-holders in de zaak, ook bepaalde aannames in de zaak los. Hij uitte zijn zorgen over de SEC dat ETH bevoordeelt, wat in een shikking zou kunnen eindigen. In een interview reageerde hij op Gary Gensler, waarop hij zei dat Gensler alle druk ontvangt met betrekking tot de gratis pas voor Ether foundation. Het zal hem dan ook niet verbazen als dit in een schikking eindigt. Al met al kan er echter wel worden geconcludeerd dat de zaak de kant van Ripple ook lijkt te vallen. De SEC zal waarschijnlijk kiezen voor een schikking die uiteindelijk de commissie een overwinning in het oog van het publiek zal geven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN