Binance.Charity

Oekraïne ontvangt meer dan $17 miljoen aan cryptocurrency-donaties

Oekraïne heeft ondertussen al meer dan $17 miljoen (15 miljoen euro) aan cryptocurrency-donaties opgehaald sinds Rusland zijn invasie begon. Ongeveer 24 uur nadat de regering om donaties had gevraagd in Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en Tether (USDT), werd meer dan $10 miljoen rechtstreeks gedoneerd aan de Oekraïense regering.

De Oekraïense regering begon zaterdagochtend om cryptocurrency-donaties te vragen. Het officiële Twitter-account voor Oekraïne tweette het volgende:

“Sta naast het volk van Oekraïne. Accepteert nu cryptocurrency-donaties. Bitcoin, ethereum en USDT.”

Volgend op het verzoek van de Oekraïense regering om cryptodonaties te doneren, zei Elliptic, een blockchain-data-analysebedrijf, zondag het volgende:

“Twitter-accounts van de Oekraïense regering hebben pleidooien gepost voor donaties van cryptocurrency. De adressen die in de tweets worden genoemd, hebben al $10,6 miljoen ontvangen, verdeeld over 13.670 transacties. Dit omvat een enkele donatie ter waarde van $1,86 miljoen, die afkomstig lijkt te zijn van de verkoop van NFT’s die oorspronkelijk bedoeld waren om geld in te zamelen voor Julian Assange.”

Het ging verder met:

“De Oekraïense regering en NGO’s die het leger ondersteunen, hebben sinds het begin van de invasie $17,2 miljoen opgehaald via duizenden cryptocurrency-donaties.”

Het blockchain-analysebedrijf vervolgde:

“De meeste donaties die tot nu toe zijn ontvangen, waren in Bitcoin en Ether, hoewel stablecoins in Amerikaanse dollars een aanzienlijk deel bijdragen.”

Elliptic wees er verder op dat crypto-aanhangers niet alleen cryptocurrencies doneren aan de Oekraïense regering. “Mensen sturen ook NFT’s naar het Ethereum-account van de Oekraïense overheid. Een zo’n NFT heeft een waarde van ongeveer $300″, schreef het bedrijf.

Olexander Scherba, de Oekraïense ambassadeur in Oostenrijk tussen 2014 en 2021, gaf ook een reactie op de Oekraïense regering die om crypto-donaties vroeg. Hij tweette:

“Voor degenen die willen helpen in Bitcoin. Bitcoin is officieel legitiem in Oekraïne.”

Naast donaties aan de Oekraïense regering heeft één niet-gouvernementele organisatie (NGO) een aanzienlijk bedrag aan cryptocurrency-donaties ontvangen. Zo werd vrijdag duidelijk dat “Come Back Alive” meer dan $5 miljoen aan BTC had opgehaald. Op het moment van schrijven heeft de organisatie echter al 170 BTC ontvangen, ter waarde van ongeveer $6,6 miljoen tegen de huidige koers.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN