Crypto Facilities MTF

ECB wil snel crypto reguleren in angst van Russische omzeiling van sancties

De president van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft naar verluid bij de EU aangedrongen om crypto-regelgeving snel te ontwikkelen. De angst blijft namelijk bestaan dat Rusland de sancties kan omzeilen als de natie zich tot crypto zou wenden.

De effectiviteit van de sancties

De president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, heeft wetgevers in de Europese Unie opgeroepen om de ontwikkeling van crypto-regulering te versnellen. Financiële instellingen, wetshandhavers en crypto-bedrijven zouden volgens haar in staat zijn om actieve stappen te ondernemen zodat Rusland de economische sancties niet kan omzeilen. Lagarde zei hierover het volgende:

“Wanneer er een verbod of verbod is of een mechanisme om te boycotten of te verbieden, zijn er altijd criminele manieren die zullen proberen het verbod te omzeilen.”

“Het is zo van cruciaal belang dat MiCA zo snel mogelijk wordt doorgedrukt, zodat we een regelgevend kader hebben waarbinnen crypto-activa daadwerkelijk in een regelgevend kader kunnen worden gevangen.”

De NAVO-bondgenoten hebben als reactie op de Russische agressie tegen Oekraïne, sancties opgelegd aan het land. Hiermee wordt er een poging getracht om Poetin van gedachte te doen veranderen. Jean-Yves Le Drian, de Franse minister van Buitenlandse Zaken, zei dat het doel van de sancties is om de Russiche economie te verstikken. Momenteel hebben naast de EU, zes andere landen waaronder de VS, sancties opgelegd aan Rusland. De sancties zijn gericht op militaire bevoorrading, de bankensector, oliesector en de oligarchen.

De Markets in Crypto Assets (MiCA) is in 2020 voorgesteld om de regelgeving voor digitale activa op het Europese continent te regelen. De stemming over MiCA zou maandag worden uitgevoerd, maar vanwege de bezorgdheid dat bepaalde delen van de wetgeving die op zichzelf staan verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd als een verbod op Bitcoin, is de stemming uitgesteld. Woordvoerder Stefan Berger zei hierover het volgende:

“Het is cruciaal voor mij dat het MiCA-rapport niet verkeerd wordt geïnterpreteerd als een de facto Bitcoin-verbod.”

Gaat Rusland zich richten op crypto?

De afgelopen dagen wordt er steeds meer gespeculeerd dat cryptocurrencies zoals Bitcoin gebruikt kunnen worden om de sancties te ondermijnen. De vraag is dan ook of Rusland daadwerkelijk zich zal wenden naar crypto. In een gesprek met CoinDesk was Andrew Jacobson te gast om deze vraag te beantwoorden. Volgens hem is het lastig voor autocratieën om een gedecentraliseerd netwerk te gebruiken. Op deze manier wordt de macht over hun eigen monetaire systeem namelijk opgegeven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN