Bitcoin

Bitcoin koers bereikt $41.000 terwijl politici discusseren over sancties

Zoals jullie vast wel meegekregen hebben, heeft de Bitcoin koers weer de psychologische grens van $40.000 doorbroken. De koningsmunt wist eerder vandaag de $41.000 te bereiken, terwijl politici discussiëren over het mogelijke gebruik van cryptocurrency door Rusland om sancties te omzeilen. Tevens werd duidelijk dat de oostelijke grootmacht blijkbaar aan een digitale wereldvaluta werkt.

De prijs van Bitcoin daalde donderdag tot $34k nadat Rusland “speciale militaire operaties” in Oekraïne had aangekondigd. Daarna herstelde het zich snel nadat Biden de Amerikanen had verzekerd dat ze geen centrale rol in het conflict zouden spelen.

Nu heeft Bitcoin zijn weerstand van $40k gebroken kort nadat Rusland onthulde dat het werkt aan “one world one currency” voor handel, volgens een Twitter-gebruiker met de naam “zerohedge” op Twitter.

Eerder deze maand begon Rusland met het testen van zijn CBDC-project voor een digitale roebel, hoewel het vandaag genoemde project misschien heel anders is. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat de prijs van de roebel momenteel erg wankel is.

Sommigen vermoeden dat Rusland deze wereldvaluta wil gaan gebruiken om sancties te omzeilen en zichzelf te ondersteunen tijdens de oorlog. Er zijn echter te weinig details bekend om dit te kunnen bevestigen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN