Bitcoin

Is de bodem gezet van Bitcoin?

Een paar op de voet gevolgde cryptostrategen brengen in kaart wat er in het verschiet ligt voor Bitcoin (BTC) na BTC’s sterke beweging van $35.000 naar $40.000 in slechts 48 uur.

Pseudonieme crypto-analist Credible vertelt op zijn 311.800 Twitter dat een “agressieve short squeeze” de katalysator was achter de zware bounce van Bitcoin in de afgelopen twee dagen:

“Kreeg gisteren een agressieve short squeeze. Niet zeker of het zal houden, maar als het doet, is er weerstand op $42.000. Als we de squeeze terugtrekken, dan bodemen we naar mijn mening tussen $29.000-$32.000 zoals in mijn laatste post. Een slot op een hoog timeframe boven de maandelijkse weerstand wijst op een bevestiging van een bodem.”


Een short squeeze gebeurt wanneer handelaren die eenheden van een asset lenen tegen een bepaalde prijs in de hoop lager te verkopen om het verschil in eigen zak te steken (short), gedwongen worden om terug te kopen wanneer de handel tegen hun vooringenomenheid in beweegt.

In het geval van Bitcoin gokten handelaren dat BTC $35.000 zou breken na de aankondiging van Rusland van zijn militaire actie tegen Oekraïne. In plaats daarvan kwam de koning van de crypto tot een rally, waardoor handelaren die short zaten op BTC gedwongen werden om op 24 februari voor meer dan $300 miljoen aan Bitcoin te kopen, wat de rally (short squeeze) aanwakkerde tot $40.000 op 26 februari.

Nu Bitcoin steun weet vast te houden op $35.000, vertelt collega crypto analist Smart Contracter aan zijn 205.200 Twitter volgers dat BTC nu een korte termijn range heeft vastgesteld tussen $35.000 en $44.000:

“Zeer grote BTC omkeer candle vandaag. Niet zeker of bodem of niet maar dit zou een verhandelbare range moeten zijn voor een tijdje.”

Image
Bron: Credible/Twitter

Kortom, volgens de analisten is het nog moeilijk om te zeggen dat er een bodem is gezet. Een short squeeze heeft namelijk vaak weinig support en kan daarom dus ook snel terugvallen. Tijd zal uitwijzen wat BTC doet, daarnaast is er ook op langer time frame nog geen sprake van een uitbraak omhoog.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN