Crypto-donaties worden ingezet om Oekraïne te helpen

Uit gegevens van het blockchain-analysebedrijf, Elliptic, is er tot nu toe meer dan $900.000 gedoneerd via Bitcoin aan Come Back Alive, een grote organisatie dat het Oekraïense leger ondersteund. Deze toename in crypto-donaties betekent dat het wordt gezien als een belangrijke alternatieve financieringsmethode. Volgens Elliptic kunnen internationale donoren via deze manier financiële instellingen omzeilen die betalingen aan deze groepen blokkeren. Met het geld van de crypto-donaties worden onder ander uitrustingen van het Oekraïense leger gefinancierd evenals medische benodigdheden en drones. Daarnaast wordt er een applicatie met gezicht-herkenning-functie ontwikkeld dat het doel heeft om Russische huurlingen en spionnen te identificeren.

Crypto-gemeenschap schiet Oekraïne te hulp

Het officiële Twitteraccount van Oekraïne had om donaties aan het leger gevraagd en drong er bij het ministerie op aan om een crypto-wallet op te zetten. Het laatste is echter uitgebleven. Veel crypto-gemeenschappen hebben op sociale mediaplatforms zich beziggehouden met het opzetten van onafhankelijke fondswerving-initiatieven. Vandaag heeft een Oekraïense blockchain-gemeenschap een lokaal initiatief opgezet om donaties in digitale valuta te accepteren.

Eerder vorige week heeft de regering van Oekraïne een wetsvoorstel aangenomen om cryptocurrencies te legaliseren. Dit was de eerste stap voor het opzetten van een kader voor de regulering en legalisatie van digitale activa. Wereldwijd staat Oekraïne op de vierde plaats op het gebied van crypto-adoptie. Blockchain-analysebedrijf Chainalysis meldde afgelopen oktober zelfs dat er elk jaar meer dan $8 miljard aan cryptocurrencies in en uit het land stroomt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!