Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers daalt na inval van Rusland in Oekraïne

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Normaal gesproken baseren wij ons zoveel mogelijk puur en alleen op de grafieken en dus technische analyse. Waarom? Omdat het sentiment van de belegger op de grafiek staat geprint en bovendien kun je heel moeilijk anticiperen op nieuws. Je weet namelijk niet of de koers reageert, wanneer de koers reageert en of de koers er positief of negatief op reageert. Je hebt te maken met ‘sell the news’ events en zo zijn er nog veel meer factoren die het belemmeren om fatsoenlijk op nieuws in te spelen. Toch willen we in het artikel van vandaag benadrukken dat dit geen normale situatie is. Een grootmacht als Rusland die een ander land binnenvalt en nu al vele slachtoffers eist brengt grote onrust in de wereld en als er iets is wat beleggers haten is het onzekerheid en onrust.

De geopolitieke ontwikkelingen die momenteel gaande zijn hebben dus direct sterke invloed op de markt, in zowel positieve als negatieve zin. En dat maakt het moeilijker om je te beperken tot puur en alleen de grafieken. Dit zijn dus over het algemeen ook dagen dat wij een stapje terug doen en de koers even laten uitrazen. Uiteraard wil dit alles niet zeggen dat technische analyse onzin is. Het is alleen wellicht verstandig om de lagere tijdsframes achterwege te laten en vooral te focussen op het grote plaatje. Dat is dus ook wat we vandaag gaan doen. Lees snel verder!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is de situatie bij de Bitcoin koers onveranderd. We bewegen (vooralsnog) in een range, waarbij de onderkant op $28.850 ligt en de bovenkant op $64.888. Daarnaast maken we op macrogebied nog altijd higher highs en higher lows en dat is dus bullish (tot het tegendeel wordt bewezen). Feit is wel dat er momenteel een hele hoop gaande is op macro economisch vlak en een serieuzere daling naar beneden is daarom zeker niet uitgesloten en is, sterker nog, voor de hand liggend. Key support ligt op de onderkant van de range op $28.850. De prijs mag eronder wicken, maar een sterke candle close onder dat prijsgebied zal hoogstwaarschijnlijk resulteren in een diepere retracement en het eerstvolgende punt van support is dan de vorige all time high in combinatie met de wekelijkse consolidatiecandle rond de $19.358-$17.565.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien hoe de Bitcoin koers aan de bovenkant liquiditeit heeft opgehaald en nu dus mogelijk bezig zijn aan een beweging naar de onderkant, richting die openstaande liquiditeit. Dit hoeft overigens niet in één beweging te gebeuren, dus we zouden mogelijk iets van herstel kunnen gaan zien voordat de weg omlaag wordt vervolgd. Shorts hebben op dit moment wel sterk de voorkeur (mits er een terugtest omhoog plaatsvindt). De low op $32.917 is belangrijk, want als dat niet wordt vastgehouden kunnen we serieus rekening gaan houden met $28.850 scenario’s.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er vrij zwak uit en gezien de macro economische situatie is dat niet geheel vreemd natuurlijk. Wees vooral voorzichtig tijdens dit soort tijden en wees op extreme situaties voorbereid. Trade safe!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN