Bitcoin koers

Geopolitieke spanningen kunnen ‘gunstig’ zijn voor Bitcoin en Ethereum, aldus Bloomberg-strateeg

We willen dit artikel beginnen met aangeven dat wij de situatie tussen Rusland en Oekraïne uiteraard vreselijk vinden. Wij hopen dan ook dat het uiteindelijk goed afloopt, zonder dat er nog meer slachtoffers vallen.

De senior grondstoffenstrateeg van Bloomberg heeft recentelijk op Twitter aangegeven dat hij denkt dat de huidige geopolitieke spanningen in Oost-Europa en de huidige macro-economische achtergrond, inclusief stijgende inflatie en activaprijzen, ervoor kunnen zorgen dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) kunnen stijgen. Hij zei het volgende:

“Digital-asset getrouwen Bitcoin, Ethereum en de verspreiding van crypto-dollars kunnen in 2022 een stevige basis vinden op verhoogde inflatie en activaprijzen, samen met spanning rond Rusland en Oekraïne. De nummer één cryptovaluta vertoont uiteenlopende sterkte versus aandelen.”

Volgens McGlone zou de uitbarsting van een gewapend conflict in Europa (uiteraard het niet te hopen dat dit gebeurt) ‘gunstig’ kunnen zijn voor de Amerikaanse dollar. Hij merkte ook op dat Ethereum-aangedreven, dollar-gekoppelde stablecoins de prijs van ETH kunnen ondersteunen. Hij tweette:

“Als er in Europa een gewapend conflict uitbreekt, kan de Amerikaanse dollar een primaire begunstigde zijn; maar in cryptos heeft de bok al gewonnen. Het feit dat Ethereum cryptodollars mogelijk heeft gemaakt, samen met het toenemende gebruik van de technologie om dollars af te handelen, ondersteunt de prijs van Ethereum.”

De grondstoffenstrateeg denkt echter dat deze week zwaar kan worden voor BTC:

“Bitcoin wijst op een zware week voor de boeg – het is onwaarschijnlijk dat de inflatie zal dalen, tenzij risicovolle activa dat doen. De meeste activa zijn onderhevig aan de wegtrekkende tij in 2022, op de onvermijdelijke terugval van de grootste inflatiemaatregelen in vier decennia, maar dit jaar kan een nieuwe mijlpaal voor Bitcoin betekenen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN