Manchester City fantoken

Manchester City bouwt eerste voetbalstadion in de metaverse

De metaverse is een opkomend fenomeen in de wereld. Zo hebben verschillende grote merken, zoals Samsung, al besloten om een digitale locatie te openen in de metaverse. Nu is echter duidelijk geworden dat de titelhouder van de Engelse Premier League, Manchester City, begonnen is met de bouw van het eerste voetbalstadion in de metaverse, met de hulp van Sony’s virtual reality (VR)-experts.

Manchester City en zijn nieuwe partner Sony werken samen voor het virtuele duplicaat van het Etihad Stadium dat zal dienen als het primaire virtuele hoofdkantoor van het team. Sony zal dit gaan realiseren door de diensten te gebruiken van haar dochteronderneming, Hawk-Eye Technology, dat geavanceerde beeldanalyses en skelet-trackingtechnologie zal gebruiken om de virtuele grond op te bouwen.

Hawk-Eye heeft een lange geschiedenis in het stimuleren van sport voor toeschouwers en autoriteiten. Het maakt gebruik van geavanceerde afspeeltechnologie om scheidsrechters te helpen bij het nemen van in-game beslissingen in realtime. De visualisatietools zullen nu echter worden gebruikt om in de metaverse de afmetingen van het Etihad Stadium te reproduceren.

Virtuele ervaringen worden steeds belangrijker

Hoewel de aanhoudende pandemische beperkingen voor sommigen de reismogelijkheden blijven beperken, kan de mogelijkheid om wedstrijden ‘bij te wonen’ in de metaverse een goed alternatief zijn voor enthousiastelingen die graag een game-omgeving willen ervaren.

De personen die aan het project werken, verwachten dan ook dat het “stadion” meerdere keren gevuld zal worden en ervaringen zal bieden aan fans die de fysieke locatie in Manchester misschien nooit zullen bezoeken. Dat kunnen ze echter straks wel doen, gewoon vanuit het comfort van hun eigen huis.

Nuria Tarre, Chief Marketing en Fan Engagement Officer van Manchester City Football Group, besprak hoe grenzeloos het toekomstige project zal zijn, vooral voor fans, aangezien de hele grondgedachte van het creëren van een aanwezigheid in de metaverse is dat “je een game kunt repliceren en live kunt bekijken, je maakt op een andere manier deel uit van de actie … omdat het onbeperkt is, het is volledig virtueel.”

Hoewel sommigen deze inspanning misschien als onnodig beschouwen, is de club ervan overtuigd dat het meer fans in staat zal stellen om op wereldwijde schaal deel te nemen. Tevens zullen zij ook toegang hebben tot mogelijkheden die alleen beschikbaar zijn in de metaverse, zoals meet-and-greets met de atleten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN