SEC Bitcoin ETF

Bulgaarse beurs lanceert acht crypto-ETN’s

Bulgaren kunnen nu investeren in crypto-activa via de aandelenmarkt van hun land. De Bulgaarse beurs heeft onlangs acht ETN’s gelanceerd die gebaseerd zijn op twee digitale valuta’s, bitcoin en ethereum, en volgt daarmee het voorbeeld van toonaangevende Europese platforms die dergelijke producten ondersteunen.

Crypto-gebaseerde ETN’s aangeboden aan Bulgaarse beleggers


De Bulgaarse beurs (BSE) is begonnen met de handel in crypto-instrumenten die de koersen van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) volgen. “Beleggers die op zoek zijn naar geschikte innovatieve cryptoproducten kunnen nu vrij handelen in acht crypto exchange-traded notes (ETN’s),” aldus een aankondiging die afgelopen donderdag werd gepubliceerd.

Met de lancering ervan treedt de Bulgaarse beurs in de voetsporen van grote Europese beurzen zoals Deutsche Börse en Euronext, die deze instrumenten twee jaar geleden introduceerden, merkte de BSE op in het persbericht. In zijn commentaar op de ontwikkeling verklaarde de uitvoerend directeur van BSE, prof. dr. Manyu Moravenov:

“Met de nieuwe producten van BSE International komen we tegemoet aan de toegenomen marktinteresse in crypto-instrumenten. We zijn blij dat we vandaag een alternatief actief kunnen aanbieden voor de handel in cryptocurrencies, waardoor het proces gemakkelijker en eenvoudiger wordt voor alle geïnteresseerde beleggers.”

De ETN’s zullen beleggers in staat stellen om geld in digitale activa te steken zonder de noodzaak om cryptowallets en versleutelde encryptiecodes aan te maken en te bezitten, aldus Moravenov. Tegelijkertijd zullen ze toegang hebben tot crypto-instrumenten die voldoen aan de regelgeving, benadrukte de leidinggevende.

De handel in op crypto’s gebaseerde ETN’s is een voortzetting van het langetermijnpartnerschap van BSE met Deutsche Börse en de marketmaker Tradegate AG, legde het Bulgaarse beursorgaan uit. Dit zal de liquiditeit van de crypto-instrumenten verzekeren, merkte de aankondiging op. De producten worden verhandeld in euro’s en tijdens de reguliere handelssessie, detailleerde BSE.

Het aanbieden van de ETN’s komt nadat de minister van Financiën van Bulgarije, Asen Vasilev, in een recent interview met Bloomberg onthulde dat de Zuidoost-Europese natie, een lidstaat van de Europese Unie, opties onderzoekt om cryptocurrency-betalingen te vergemakkelijken.

Een cryptobetalingsmechanisme kan “op korte tot middellange termijn” worden ingevoerd, zei Vasilev, die ook vice-premier is. Hij voegde eraan toe dat de uitvoerende macht in Sofia de zaak bespreekt met de Bulgaarse Nationale Bank en vertegenwoordigers van de crypto-industrie van het land.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN