Cryptocurrencies

Mastercard gaat zich nog meer op cryptocurrencies concentreren

Het moge duidelijk zijn dat betalingsverwerkingsgigant Mastercard van plan is om dieper in de cryptocurrency-industrie te duiken. Om dit kracht bij te zetten is het bedrijf van plan om zijn adviesdiensten uit te breiden met nieuwe praktijken gericht op open banking, open data, crypto en digitale valuta, evenals op Environment, Social & Governance (ESG).

De plannen van Mastercard

Volgens het officiële persbericht verklaarde Mastercard dat het financiële instellingen wil helpen bij de acceptatie van cryptocurrencies met zijn adviesinspanningen. Het wil dit doen door banken en handelaren in staat te stellen veel digitale valuta-diensten aan te bieden. Dit omvat onderwijs in een vroeg stadium, risicobeoordelingen, bankbrede crypto- en NFT-strategieontwikkeling voor digitale activakaarten en het ontwerp van crypto-loyaliteitsprogramma’s.

Tevens werd duidelijk dat Data & Services, dat toevallig een talent incubator is voor het bedrijf, op zoek is naar meer dan 500 afgestudeerden en jonge professionals als onderdeel van de ambitieuze groeiplannen.

Druk bezig met CBDC’s

Tot nu toe is Mastercard samenwerkingen aangegaan met op crypto gerichte bedrijven en heeft het geholpen bij de uitbreiding van financiële technologiebedrijven naar nieuwe markten. Een van de belangrijkste aandachtspunten van het betalingsbedrijf is om centrale banken te helpen hun testplatform te gebruiken voor digitale valuta’s vanuit de centrale bank (CBDC’s).

Het platform zou centrale banken in staat kunnen stellen om verschillende kaders te analyseren voordat ze worden geïmplementeerd. Tevens kunnen de centrale banken gebruik maken van de expertise van Mastercard op het gebied van betalingssystemen, beleid en regelgeving en governance.

Cryptocurrencies zijn ook een grote focus

Mastercard heeft tevens verschillende stappen ondernomen om blockchain en cryptocurrencies in zijn bedrijfsstructuur te integreren. In 2021 kondigde het bedrijf aan dat het geselecteerde digitale activa rechtstreeks op zijn netwerk gaat ondersteunen.

Zonder zijn standpunt over cryptocurrency te verduidelijken, verklaarde Mastercard dat het ging om de “keuze” van klanten, handelaren en bedrijven “om digitale waarde, traditioneel of crypto, te verplaatsen, hoe ze maar willen.”

Later dat jaar kondigde het ondersteuning aan voor creditcards en betaalpassen die worden ondersteund door cryptocurrencies in de APAC-regio, waardoor gebruikers hun dergelijke activa op dezelfde manier kunnen gebruiken als standaard fiat-geld bij het betalen voor goederen en diensten.

Meer recentelijk werkte Mastercard samen met cryptocurrency-beurs Coinbase om aankopen van NFT’s te vereenvoudigen. Het gezamenlijke doel is om NFT’s te classificeren als “digitale goederen,” waardoor een bredere groep consumenten NFT’s kan kopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN