Crypto Nieuws

In Colorado wordt crypto geaccepteerd als belastingbetaling

De gouverneur van Colorado, Jared Schutz Polis, heeft onlangs aangekondigd om cryptocurrencies te accepteren als belastingbetalingen tegen het einde van de zomer. Daarnaast kunnen inwoners andere staats-gerelateerde kosten betalen met cryptocurrencies, zoals een rijbewijs. Polis verklaarde:

“We verwachten tegen deze zomer vrij snel crypto te accepteren voor al onze belasting-gerelateerde doeleinden. Dan zijn we van plan om dat uit te rollen over de hele deelstaatregering voor dingen als, zou zo eenvoudig kunnen zijn als rijbewijs of jachtvergunning binnen een paar maanden daarna.”

Polis benadrukte daarnaast dat de staat de ontvangen cryptocurrencies meteen zal omzetten in Amerikaanse dollars. Hiervoor wordt er een externe tussenpersoon geraadpleegd om tegemoet te komen aan de huidige boekhoudnormen. De Gouverneur zei hierover het volgende:

“Al onze uitgaven zijn in dollars, ons budget is goedgekeurd door wetgevers in dollars, dus als we het hebben over het accepteren van crypto voor betalingen, zouden ze voor onze doeleinden weer in dollars worden omgezet.”

Groeiende acceptatie van crypto-belasting in de VS

De gouverneur van Colorado is al langer een voorstander van Bitcoin (BTC). Hij werd in 2014 zelfs de eerste politicus in de Verenigde Staten die Bitcoin-donaties accepteerde voor zijn verkiezingscampagne. Colorado is bovendien niet de eerste Amerikaanse staat die zijn inwoners in staat stelt om belastingen te betalen in crypto. Ohio stond in 2018 bedrijven toe om vennootschapsbelasting op staatsniveau te betalen. Er waren slechts tien bedrijven die er na een jaar gebruik van hadden gemaakt, waardoor de regeling weer verdween.

De staten Wyoming en Arizona zijn momenteel ook op zoek naar een wetgeving voor cryptocurrency-belasting. Een wetsvoorstel in Arizona probeert bijvoorbeeld de staatswetgeving aan te passen om Bitcoin op te nemen als een wettig betaalmiddel om te betalen voor “schulden, openbare lasten, belastingen en heffingen”. Wyoming staat ook op het punt een wetsvoorstel aan te nemen dat voorstelt om cryptocurrency te accepteren voor “verkoop- en gebruiksbelastingen” in plaats van inkomstenbelasting.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN