Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers in gevaarlijk vaarwater

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers heeft de afgelopen weken een uitstekende stijging doorgemaakt van ongeveer 39%. Ondanks die forse stijging zijn er prijstechnisch nog altijd redenen tot zorgen en daar gaan we met de Bitcoin koersupdate van vandaag dieper op in.

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is het macrobeeld nog altijd onveranderd. De Bitcoin koers heeft daar in feite nog helemaal niks significants gedaan. De prijs beweegt macro gezien nog steeds in de macro range, die loopt vanaf ongeveer $64.900 tot aan ongeveer $28.800. Zo lang we daarbinnen blijven bewegen zijn $20.000 of $100.000 scenario’s nog totaal irrelevant. Op dit moment zijn we in wekelijkse supply gelopen. Dit ligt op de $44.500-$41.864. Zo lang we geen wekelijkse candle close boven de $44.500 krijgen ligt het scenario waarmee we de $28.800 (range low) op gaan zoeken nog altijd op tafel.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek hebben we de dagelijkse close wel heel nipt boven de $44.500 weten te krijgen, maar heel overtuigend is het in ieder geval niet. De Bitcoin koers laat na de dagelijkse close een sterke afwijzing zien. Wat wel positief is is dat we wederom een higher high hebben neergezet, wat een bullish fenomeen is. Maar uiteraard zegt dat niet veel als we daarna aan de onderkant belangrijke levels gaan verliezen. Om het korte termijn bullish momentum vast te houden is het belangrijk dat de dagelijkse candleclose niet onder de $41.550 gaat sluiten. Zo lang we dat niet doen is er iets van hoop dat we hier gaan vasthouden. Gaan we er wel onder sluiten is de kans zeer groot dat we een veel grotere prijsdaling gaan zien.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek

In het meest ideale scenario gaat de Bitcoin koers hier acceptatie vinden van de low ($41.550) en gaan we een nieuwe range vormen. We willen dus absoluut geen breakdown zien van de range, want dan kan het weleens vlot onderuit gaan. Mochten we die breakdown alsnog gaan zien kijken wij naar $38.250, $36.900 en mogelijk $36.300.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, vooralsnog ziet het er niet sterk uit. De prijs moet op korte termijn echt sterkte gaan laten zien. Anders kunnen de bullish thesissen weer een tijdje de ijskast in.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN