Vrij verkeer van cryptocurrencies in Wit-Rusland

De langst zittenden president in Europa, Aleksandr Grigorjevitsj Loekasjenko, heeft onlangs een decreet ondertekend dat crypto-gerelateerde activiteiten in Wit-Rusland heeft gelegaliseerd. Het land is op zoek naar een betere positie op de cryptocurrency-markt. Het ondertekende decreet heeft de titel “In het register van virtuele wallet-adressen en de circulatie van cryptocurrency.” Het decreet registreert dat er een vrije stroom van cryptocurrencies, zoals Bitcoin, zal zijn in Wit-Rusland.

Crypto-vriendelijk Wit-Rusland

Op 14 februari 2022 ondertekende de president van Wit-Rusland een decreet ter ondersteuning van de vrije stroom van cryptocurrency-regelgeving naar het Belarus Hi-Tech Park. Het Hi-Tech Park is de wettelijke basis om digitale wallet-adressen met illegale activiteit bij te houden. Het doel van het decreet is om de beleggers te beschermen tegen illegale activiteiten op de crypto-markt. Hierbij wordt de wet uitgevoerd door de ministerraad voor een periode van drie maanden. Het decreet specificeert daarnaast wetten en het proces voor de autoriteiten om de crypto-activa van criminelen in beslag te nemen. Loekasjenko heeft al initiatief genomen met het crypto-reguleringsecosysteem dat ondersteuning biedt aan de adoptie van crypto, waaronder het minen en handelen. Loekasjenko vond zelf dat dit een crypto-vriendelijke zet was voor Wit-Rusland. Hij verklaarde:

“We upgraden de wettelijke voorwaarden en voorschriften voor crypto-activa en de bijbehorende activiteiten in Wit-Rusland. In tegenstelling tot andere staten ondersteunt Wit-Rusland een vrij verkeer van cryptocurrencies voor onze mensen.”

Wit-Russische beleggers zullen dus beschermend zijn terwijl ze hun activa op een veiliger platform verhandelen. Daarnaast zullen er geen illegale activiteiten plaatsvinden met behulp van de wallet-adressen die het geld van de gebruikers in overtreding in beslag nemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!