Rusland

Russische minister ziet niks in verbod op crypto

De Russische minister van Financiën, Anton Siluanov, verklaarde dat het verbieden van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) onmogelijk is. Tegelijkertijd blijft de Bank of Russia oproepen om crypto in het land te verbieden. De minister zei dat een verbod op crypto in Rusland vergelijkbaar is met het verbieden van het internet, wat onmogelijk is. Dit statement kwam naar buiten tijdens een briefing van het ministerie met de centrale bank. Siluanov zie daarnaast dat Rusland zo snel mogelijk aan de slag gaat met het reguleren van de cryptocurrency-industrie. Dit is volgens hem veel beter dan het verbieden ervan, vanwege de controleerbaarheid van de markt en de mogelijkheid tot het vergroten van het budget door middel van belastingen. Hij zei tijdens de briefing:

“Wat daar mis mee is, ik begrijp niet waarom het verboden zou moeten worden.”

Hij voegde eraan toe dat er een gemakkelijke oplossing is om de markt te belasten. De overheid zou belastingen moeten heffen op de gerealiseerde winsten op het bedrag van gestorte en opgenomen fiat-activa. Siluanov zei hierover het volgende:

“De centrale bank wil een regelrecht verbod op crypto-activa instellen, met het argument dat dit risico’s creëert, voornamelijk voor burgers en financiële instellingen, banken kan “infecteren” en een ondoorzichtige afwikkelingsmarkt kan creëren.”

Russische minister en de centrale bank tegenover elkaar

Er is geen specificatie gegeven over de potentiële limiet die betrekking zou hebben op de maandelijkse investeringen of investeren over een andere periode. De Bank of Russia heeft ondertussen het idee om de activiteit van niet-professionele beleggers die cryptocurrencies kopen te beschouwen als een criminele activiteit, vanwege de gemeenschappelijke risico’s die het met zich draagt. De autoriteit is ook behoorlijk vijandig geweest tegenover crypto als het gaat om mining en waarschuwt voor fraude met mining-schema’s van “niet-bestaande cryptocurrencies”. Na lange jaren van ruzies wordt verwacht dat de Bank of Russia en de Russische regering tegen deze vrijdag eindelijk een gemeenschappelijke basis zullen vinden over crypto-regulering in het land.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN