digitale valuta

CBDC’s zijn beter dan Bitcoin en altcoins, aldus het IMF

Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zijn digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s), zoals de eNaira, betere opties dan cryptocurrencies, zoals Bitcoin en andere altcoins. In een verklaring werd door IMF-directeur Kristalina Georgieva aangegeven dat CBDC’s in een stroomversnelling komen na de overgang van theoretische naar praktische verkenningen. Zij gaf aan:

“Om vertrouwd te raken met de stukjes en beetjes digitaal geld, gaan centrale banken aan de slag.”

Ongeveer 100 landen verkennen CBDC’s

Daarnaast merkte het IMF het volgende op:

“We weten nog niet hoe ver en hoe snel CBDC’s zullen gaan, omdat ze nog in de kinderschoenen staan. Als gevolg hiervan bouwen centrale banken hun vermogen op om nieuwe technologieën te benutten, zodat ze klaar zijn voor wat er in het verschiet ligt.”

Er zijn momenteel ongeveer 100 landen die onderzoek doen naar CBDC’s met ondersteuning van het IMF. Het Fonds verklaarde het volgende:

“In tegenstelling tot particuliere digitale valuta’s, kunnen CBDC’s mogelijk meer veerkracht, meer veiligheid, grotere beschikbaarheid en lagere kosten bieden wanneer ze voorzichtig zijn ontworpen”

Het IMF heeft in de afgelopen jaren verschillende CBDC-voorstellen onderzocht. Volgens Georgieva zetten centrale banken over de wereld zich in om schadelijke effecten van CBDC’s op financiële intermediatie en kredietverstrekking te minimaliseren. Dit wordt als noodzakelijk geacht om de economie goed te laten functioneren. De door het IMF bestudeerde CBDC’s zijn niet rentedragend, waardoor ze nuttig zijn, maar niet aantrekkelijk als traditionele bankdeposito’s die worden gebruikt als waardeopslag.

In een recent document van het IMF zijn verschillende CBDC’s onderzocht. Het IMF heeft eerder haar bezorgdheid geuit over cryptocurrencies die de financiële stabiliteit en consumentenbescherming bedreigen en het marktaandeel van de bankensector aantasten. Crypto-regulering zal ook worden gesynchroniseerd als onderdeel van het wereldwijde project van de financiële instelling.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN