Op Nasdaq genoteerd bedrijf gaat NFT-game introduceren

Games met NFT’s er in verwerkt zijn steeds populairder aan het worden. Dit is precies waar het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf Zynga Inc. op in wil spelen. De op Nasdaq genoteerde ontwikkelaar van sociale games heeft namelijk aangekondigd dat het dit jaar zijn op NFT-gebaseerde game gaat lanceren, aangezien de algemene roep rond de nieuwe innovatie blijft groeien.

Zoals gemeld door Axios, is Zynga Inc. er druk mee bezig om zijn nieuwe blockchain-team uit te breiden van een huidige 15 medewerkers tot maar liefst 70-100 tegen het einde van het jaar in een poging zijn NFT-ambities te versterken. Tevens werd duidelijk dat het bedrijf ruimte zal maken voor fusies en overnames om zijn brede expansieplannen te ondersteunen.

NFT’s implementeren in nieuwe games, maar nog niet in bestaande

Zynga staat bekend om veel games, waaronder Farmville of Words with Friends, en hoewel er speculaties zijn geweest dat deze titels mogelijk NFT’s gaan bevatten, heeft het bedrijf plannen bevestigd om een ​​geheel andere game te bouwen voor zijn gebruikers die NFT-functionaliteit willen. Matt Wolf, hoofd van blockchain bij Zynga Inc, zei het volgende:

“Als ze in één van deze producten stappen, komen ze er vanuit het oogpunt van een investeerder of een whale, en zijn ze geïnteresseerd in specifieke elementen, waaronder opbrengst. We willen ze niet iets brengen waar ze niet om hebben gevraagd, en we willen niet aannemen dat ze een super, superdiepe gameplay-ervaring willen.”

Grote gamemerken zijn nog niet massaal begonnen met een volledige uitrol van in-game NFT’s voor gebruikers, behalve EZ Sports en Ubisoft. De laatstgenoemde kreeg echter te maken met flinke kritieken vanuit hun eigen community. In een poging kritiek af te weren, gaat Zynga zijn NFT- en blockchain-mogelijkheden bouwen met een relatief energiezuinig protocol.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!