Rusland crypto wet

Russische overheid en centrale bank akkoord over regulering

Volgens een aankondiging op dinsdag hebben de regering en de centrale bank van Rusland een akkoord bereikt over het reguleren van cryptocurrencies. Momenteel wordt er door de regering en de centrale bank gewerkt aan een wetsontwerp dat crypto zal definiëren als een “analoog van valuta’s” in plaats van digitale financiële activa. In de juridische sector zouden cryptocurrencies alleen functioneren als er sprake is van een volledige identificatie via het banksysteem of gelicentieerde tussenpersonen. Transacties in Bitcoin (BTC) en het bezit van cryptocurrencies is dus niet verboden in Rusland. Er moet tevens gebruik worden gemaakt van een “organisator van digitale valuta-exchanges” of een peer-to-peer-exchange (P2P) met een licentie in het land.

Het rapport benadrukt daarnaast dat crypto-transacties van meer dan 600.000 roebel (ongeveer $8.000) moeten worden aangegeven. Als dit niet wordt gedaan, kan dit beschouwd worden als een criminele daad. Partijen en individuen die illegaal cryptocurrencies als betaling accepteren kunnen dus boetes verwachten. Dit nieuws komt na maanden van speculatie over hoe de Russische overheid zal omgaan met digitale valuta. Hoewel het nog steeds onduidelijk is wat deze beslissing zal betekenen voor bedrijven en burgers in Rusland, lijkt het erop dat het land langzaam opwarmt voor het idee van cryptocurrencies.

Russisch rapport van vorige maand

De Bank of Russia riep in januari op tot een landelijk verbod op crypto in een rapport dat waarschuwde voor het speculatieve karakter van de industrie. Daarnaast verklaarde de bank dat financiële bedrijven geen transacties in cryptocurrencies mogen faciliteren als onderdeel van het voorstel om digitale activa te verbieden. Dit voorstel stuitte echter op verzet van het Russische ministerie van financiën. Ivan Chebeskov, een ambtenaar op het ministerie, zei een paar dagen na het voorstel dat de overheid crypto moet reguleren in plaats van het volledig te verbieden. Hij waarschuwde dat een totaalverbod ertoe kan leiden dat Rusland achterop raakt in technologie. Er zijn ook berichten naar voren gekomen dat president Vladimir Poetin inspanningen ondersteunt om de crypto-mining-sector van het land te reguleren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN