Ethereum transactie fout

NFT-project slokt volledige Ethereum-blokken op

Een nieuw cryptocurrency-project dat zich concentreert op het slaan van non-fungible tokens (NFT’s), genaamd VanityBlocks, is begonnen hele Ethereum-transactieblokken om te zetten in NFT’s, waardoor wordt voorkomen dat iemand anders ruimte in dat blok kan verkrijgen.

Eén Ethereum-blok kan enkele tot enkele honderden transacties bevatten, afhankelijk van de grootte van elke transactie. Transacties op Ethereum zijn ontworpen om meer te kosten als ze meer code bevatten, waardoor spam wordt ontmoedigd. In dit geval is de code ontworpen om bewerkingen te blijven uitvoeren totdat deze een bepaalde hoeveelheid gas bereikt (de term die wordt gebruikt om het gewicht van een transactie te meten en hoeveel de transactiekosten moeten zijn). De NFT’s van VanityBlocks nemen echter de maximale ruimte per blok in beslag. De transactie voor elke geslagen NFT nam namelijk de maximale gaslimiet van 30 miljoen in beslag, met als gevolg dat er geen andere transacties in het blok konden.

De enige transactie in elk blok is degene die de NFT slaat. De NFT’s tonen hetzelfde beeld van een paar ogen op een zwarte achtergrond. In de metadata van de NFT bevat het het bloknummer waarin het is gemint. Het concept is dat elke NFT het blok vertegenwoordigt waarin het is gemint, waardoor het op de een of andere manier een deel van de Ethereum-blockchain vertegenwoordigt.

De transacties die de NFT’s slaan, werden ook ingediend via flashbots, een berichten-app waarmee Ethereum-gebruikers verbinding kunnen maken met miners en transacties rechtstreeks in een blok kunnen opnemen (in plaats van openbaar naar het netwerk te worden uitgezonden). Mogelijk heeft het project met een miner afgesproken om alleen deze ene transactie in het blok te verwerken.

Dit is uiteraard een probleem voor de nummer twee cryptocurrency, aangezien VanityBlocks een deel van de schaarse ruimte die beschikbaar is voor andere crypto-gebruikers in beslag neemt. Dit kan weer hebben geleid tot hogere transactiekosten op korte termijn voor iedereen die tegelijkertijd transacties probeert te doen. En vanwege de manier waarop Ethereum-transactiekosten nu werken na EIP-1559, zou het ook tijdelijk het bedrag aan kosten hebben verhoogd dat in het volgende blok moet worden verbrand.

Dit concept van VanityBlocks volgt op een trend van NFT-projecten die met opzet middelen of zeldzame items verspillen om NFT’s van waarde te creëren. Andere verspillende projecten zijn onder meer een project waarbij een Banksy-schilderij werd verbrand nadat het als NFT was geslagen. Een ander kwam op het idee om een ​​zeldzaam origineel exemplaar van de populaire sciencefictionroman Dune te vernietigen. Deze projecten brachten echter geen schade aan de blockchain waar de NFT op werd geslagen, zoals VanityBlocks dit wél doet. We wachten dan ook af hoe Ethereum hierop gaat reageren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN