Bitcoin koers moet $47.000 terugwinnen, aldus analist

De veel gevolgde on-chain analist Will Clemente gaf aan dat hij de koopactiviteit van Bitcoin-whales nauwlettend in de gaten houdt, aangezien de Bitcoin koers boven de psychologische grens van $40.000 blijft.

In een nieuwe Blockware Intelligence-nieuwsbrief gaf de analist aan dat er een nieuwe trend aan het ontstaan ​​is voor Bitcoin-whales, of entiteiten met meer dan 1.000 BTC, aangezien crypto-investeerders met diepe zakken BTC beginnen op te slokken na maanden van distributie. Hij gaf het volgende aan:

Bron: Blockchain Intelligence

“De whale-aandelen blijven stijgen na een neerwaartse trend van meerdere maanden. De komende twee weken kijken om te zien of deze trend zich voortzet. Ziet er veelbelovend uit tot nu toe. Dit is één van de weinige on-chain-statistieken die ons een kijkje geeft in wat er aan de vraagzijde van de vergelijking gaande is.”

Kijkend naar de aanbodzijde van de vergelijking, zei Clemente dat kortetermijnhouders, of entiteiten die BTC minder dan 155 dagen aanhouden, verantwoordelijk zijn voor de meeste verkopen in de afgelopen maanden. Hij voegde eraan toe dat kortetermijnhouders nog steeds pijn hebben, aangezien hun kostenbasis rond de $47.000 schommelt.

Clemente benadrukte vervolgens dat de Bitcoin koers het belangrijkste prijsniveau moet terugwinnen om bullish momentum te genereren in het hoge tijdsbestek (HTF). Hij zei het volgende:

“BTC heeft een drie maanden durende neerwaartse trend doorbroken die teruggaat tot november. Horizontale niveaus zijn echter veel belangrijker dan diagonaal. Grote horizontale weerstand ligt nog steeds op $40.700; begin daarboven te sluiten, en we kunnen beginnen met het bekijken van de samenvloeiing van jaarlijkse open en korte termijn gerealiseerde prijs van ongeveer $47.000. Boven dat gebied van $47.000 zal naar mijn mening het HTF-momentum zijn teruggewonnen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!