Coachella verkoopt levenslange Festival Passes als NFTs

Het meerdaagse muziek- en kunstfestival dat in Californië wordt gehouden – Coachella – is een samenwerking aangegaan met de cryptobeurs FTX om non-fungible token (NFT) collecties aan fans te introduceren. De digitale collectibles zijn gebouwd op het Solana-netwerk.

NFT’s voor de muziekfans


Het Coachella Valley Music & Arts Festival, uitgesteld in 2020 en 2021 als gevolg van de COVID-19 pandemie, is ingesteld om terug te keren dit april. Om fans meer kansen te bieden bij de comeback, introduceerde het festival een reeks non-fungible tokens die levenslange passen en VIP-toegang tot het evenement bieden.

De drie soorten zijn “Coachella Keys Collection,” “Sights and Sounds Collection,” en “Desert Reflections Collection.” De eerste bestaat uit 10 tokens en geeft levenslange toegang tot het festival en “unieke ervaringen”. De tweede bestaat uit 10.000 collectibles en toont iconische foto’s en soundscapes van de Polo Fields.

“Desert Reflections Collection”, bestaande uit 1.000 NFT’s, is de duurste met een startprijs van $180. Het viert Coachella’s 20-jarige geschiedenis.

Alle digitale verzamelobjecten zijn gebouwd op Solana, dat Coachella omschreef als een milieuvriendelijk blockchainprotocol.

Het team achter het festival beloofde de opbrengst te doneren aan liefdadigheidsorganisaties. Dat zijn onder meer GiveDirectly, Lideres Campesinas, en Find Food Bank.

Sam Schoonover – Coachella’s Digital Innovation Manager – legde uit waarom de organisatie besloot om in het NFT-universum te duiken:

“We hebben allemaal gezien hoe NFT’s echt eigendom van kunst en media op het internet mogelijk maken. We wilden een stap verder gaan en NFT’s gebruiken om ook eigendom van ervaringen in de echte wereld mogelijk te maken. Alleen blockchain kan ons de unieke mogelijkheid geven om verhandelbare levenslange passen voor Coachella aan te bieden, voor de allereerste keer.”


Wie non-fungible tokens wil kopen, moet zich registreren bij FTX US en een identiteitscertificering invullen.

Sommigen zijn geen fan van NFT’s


Ondanks dat ze zich ontwikkelen als een wereldwijde trend, zijn non-fungible tokens niet voor iedereen een intrigerende niche.

Eerder deze week drong de Amerikaanse rapper en modeontwerper Kanye West er bij zijn fans op aan om hem niet langer te vragen “om NFT’s te doen.” In zijn visie zijn essentiële items die in de echte wereld, niet de digitale.

Ook de podcasthost en commentator – Joe Rogan – is tegen digitale verzamelobjecten. De Amerikaan, een voorstander van cryptocurrencies zoals bitcoin, meende dat NFT’s een “rare hustle zijn die nergens op slaat.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!