Dogecoin-oprichter vraagt community om het imago niet te beschadigen

Dogecoin (DOGE) is één van de cryptocurrencies die bewijst hoe belangrijk hype en imago is voor de prijs en adoptiegraad van een cryptocurrency. De groei van de meme-cryptocurrency is dan ook voornamelijk toe te schrijven aan de sterke gemeenschap die zich achter de munt heeft gevormd. Tevens heeft de exposure vanuit bekende personen, zoals Elon Musk en Mark Cuban, ook enorm geholpen om de munt op de kaart te zetten.

Afgaand op de hype die alleen door zijn aanhangers werd gecreëerd, was de cryptocurrency in staat om nieuwe hoogtepunten te bereiken. Een gemeenschap die tot lovenswaardige dingen in staat is, kan echter net zo gemakkelijk een merk vernietigen als het giftig begint te worden. Dit is de reden waarom Dogecoin-oprichter Billy Markus het op zich heeft genomen om te waarschuwen voor de gevolgen van slecht gedrag in de gemeenschap op het imago van Dogecoin.

Houd het cool en leuk

In een tijd waarin de markt zich in een consistente neerwaartse trend bevindt, wordt het belangrijker dan ooit om een ​​project te hebben dat bij zijn merk blijft. Voor Dogecoin en zijn gemeenschap waren dat de memes, het plezier en het gevoel van gemeenschapshouders. Maar zoals bij elke groeiende gemeenschap, zitten er soms rotte appels tussen, waardoor een ooit gastvrije gemeenschap verandert in een giftige.

Oprichter Bill Markus maakt hier melding van in een recente tweet waarin hij leden van de gemeenschap aanspoorde om trouw te blijven aan het oorspronkelijke doel van het merk. Hij waarschuwt dat het brengen van ongewenst gedrag in de gemeenschap alleen maar zal werken om het merk op de lange termijn te schaden, wat de groei van Dogecoin en zijn prijs zal schaden, aangezien niemand met zo’n gemeenschap zou willen werken.

Aangezien acceptatie belangrijk is om het project te laten groeien, is het belangrijk ervoor te zorgen dat Dogecoin aantrekkelijk blijft voor nieuwe investeerders, evenals voor andere merken die ermee willen werken.

Houd hype weg van Dogecoin

Markus ging ook in op de rol die hype speelt in het succes van de munt. Kortom, toen Dogecoin begin vorig jaar voor het eerst de ronde begon te maken, was het alleen van de hype die werd gecreëerd door miljardair Elon Musk. De hype ging echter een eigen leven leiden en was de belangrijkste drijvende kracht achter de cryptocurrency geworden, zonder dat er over enig nut gesproken werd.

Hoeveel hype het digitale bezit ook heeft doen groeien, gelooft Markus niet dat het op de lange termijn houdbaar is. Hij drong er bij de Dogecoin-gemeenschap op aan om af te stappen van het model dat rond hype is gebouwd en zich in plaats daarvan te concentreren op het bouwen van iets dat de komende jaren meegaat. Volgens hem is al bewezen dat een hype een project niet kan ondersteunen, vermoedelijk verwijzend naar de voortdurende neerwaartse trend die de munt heeft doorgemaakt sinds de hype is weggeëbd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!