Cointelegraph Facebook

Australische miljardair klaagt Facebook aan

De Australische miljardair, Andrew “Twiggy”, heeft social mediagigant Facebook aangeklaagd vanwege vermeende frauduleuze Cryptocurrency-advertenties die zijn identiteit gebruikten om slachtoffers te misleiden. Het hoofd van Fortescue Metals heeft beweerd dat Facebook de Australische anti-witwasregels heeft overtreden door “willens en wetens te profiteren van de cyclus aan illegale advertenties” die het heeft nagelaten te verwijderen.

Australische slachtoffers verloren miljoenen aan deze fraude

Op 28 maart is de eerste verschijning voor de rechtbank gepland in de West-Australische Magistrates Court, met een hoorzitting later in 2022. Michaelia Cash is de leidende procureur-generaal in de case die de aanklacht bevat onder deel 10 van de Commonwealth Criminal Code. Volgens rechtbankdocumenten verloor een Australisch slachtoffer 952.000 AUD door de fraude. Een aantal slachtoffers verloren daarnaast meer dan 100.000 AUD. Het volgende werd hierover gezegd:

“DEZE SCENARIO’S SPEELDEN ZICH AF IN DE ONDERLIGGENDE ZWENDEL DIE DE NAAM, GELIJKENIS EN REPUTATIE VAN DR. FORREST GEBRUIKTE OM SLACHTOFFERS TE VINDEN, DIE VAAK MELDDEN DAT ZE WERDEN OPGELICHT NADAT ZE GELOOFDEN DAT DR. FORREST HET INVESTERINGSPLAN DAADWERKELIJK GOEDKEURDE.”

De advocaten van Forrest voegden hieraan toe dat het precieze aantal of de identiteit van de personen die zijn opgelicht niet bekend zijn. “De omvang van de schade is enorm.” Ze vervolgenden door te zeggen dat Forrest sinds maart 2019 honderdduizenden dollars heeft uitgegeven om zich ervan te distantiëren.

Volgens de klacht heeft de toegang van Facebook tot gebruikersgegevens een belangrijke bijdrage geleverd aan de verspreiding van illegale advertenties, nep-nieuws en andere ongewenste online inhoud. Het onvermogen van het bedrijf om de frauduleuze advertenties te verwijderen was “crimineel roekeloos”, aldus Forrest.

Cryptocurrency oplichting is niet nieuw

In 2019 waren er andere Australische beroemdheden, waaronder Kate Winslet, die te onrechte werden geciteerd met een getuigenis voor een frauduleuze cryptocurrency. In één fraude werden de beroemdheden genoemd in nep-mainstream nieuwsartikelen die een nep Bitcoin-investeringsplatform promoten. De Australian Securities and Investments Commission heeft in 2020 een waarschuwing afgegeven over valse door beroemdheden goedgekeurde cryptocurrency-advertenties, waaronder Australiërs zoals Hugh Jackman, Nicole Kidman en Waleed Aly.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN