Russen bezitten $200 miljard aan cryptocurrencies

Hoewel Rusland wellicht niet het meest crypto-vriendelijke land ter wereld is, bezitten Russen meer dan $200 miljard aan cryptocurrencies volgens een schatting van de regering van het land, wat weer van invloed kan zijn geweest op de recente beslissing vanuit de regering om cryptocurrencies niet volledig te willen verbieden.

Bloomberg meldt dat volgens een nieuwe schatting van de regering van Rusland de cryptocurrencies die door de burgers van het land worden gehouden meer dan $200 miljard bedragen (meer dan 16 biljoen roebel). De schatting werd verkregen door verschillende methoden, waaronder het analyseren van de IP-adressen van de grootste gebruikers van cryptocurrency-beurzen. De schatting, die gelijk is aan ongeveer 12% van de totale cryptomarktkapitalisatie, is wat de overheid gebruikt om haar regelgevingsbeleid voor de crypto-industrie in te kaderen. Het rapport gaf het volgende aan:

“Dat cijfer – gelijk aan ongeveer 12% van de totale waarde van wereldwijde belangen, of een derde van de marktkapitalisatie van de Russische referentie-aandelenindex – helpt verklaren waarom de overheid meer waarde ziet in het reguleren van de sector dan het opleggen van een algeheel verbod.”

Rusland heeft gemengde gevoelens doorgegeven over zijn standpunt over cryptocurrencies. De Centrale Bank van Rusland zorgde onlangs voor enige onzekerheid op de cryptomarkt met hun aankondiging van plannen om het gebruik en de mining van cryptocurrencies in het land te verbieden. Het Kremlin, zoals de uitvoerende regering van Rusland wordt genoemd, lijkt die plannen echter van tafel geveegd te hebben en kondigde hun eigen plannen aan.

Vorige week bracht het Kremlin een roadmap uit, ondertekend door de vice-voorzitter van de regering, Dmitry Chernyshenko, die tot doel had crypto-regelgeving tegen eind 2022 in te voeren. Zoals onthuld door RBK, een Russisch mediakanaal, stelde het document voor om know-your-customer in te voeren (KYC) en anti-witwasregels voor cryptoplatforms. De roadmap beoogt ook het opzetten van een toezichthoudend orgaan voor crypto, evenals het instellen van sancties voor het overtreden van de voorgestelde regels.

Net als Rusland onderneemt India ook stappen om cryptocurrencies in zijn wetten te erkennen. Vandaag heeft de minister van Financiën van India, Nirmala Sitharaman, een uitgebreid voorstel aangekondigd om virtuele en digitale activa in het land te belasten. Ze stelde voor om een tarief van 30% te heffen op inkomsten die voortkomen uit het verhandelen van cryptocurrencies.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!