Bullish Bearish

Bitcoin zit nog niet in een bearmarkt, aldus Willy Woo

De welbekende crypto-analist Willy Woo heeft tijdens een recente editie van de What Bitcoin Did-podcast aangegeven dat Bitcoin (BTC), op basis van on-chain-analyse, geen “bear-marktopstelling” vertoont. Hij gaf het volgende aan:

“Structureel on-chain, het is geen opstelling van een bearmarkt. Ook al zou ik zeggen dat we op het hoogste punt van angst zijn. Geen twijfel mogelijk, mensen zijn echt bang.”

De on-chain analist zei verder dat de hoge niveaus van angst in de markt een kans bieden aangezien een opwaartse retracement waarschijnlijk is:

“Het is een kans om te kopen. Je krijgt dit soort terugtrekking niet vaak zonder dat het zelfs een relief-bounce laat zien. Je gaat niet een soort van glijden, glijden, glijden en dan capituleren.

We zijn gedaald van $69.000 naar $33.000. Het zou moeilijk zijn om te capituleren van $33.000 naar $20.000. Want dat is zoiets als een berenmarkt van 2018 over twee en een halve maand in plaats van een jaar.”

Woo gaf ook aan dat de vraag naar Bitcoin terugkeert naarmate verschillende investeerders het kopen hervatten:

“Structureel is het [Bitcoin] heel, heel sterk en de vraag begon terug te komen. En de hodlers [oude Bitcoin-houders] die een beetje ontmoedigd waren door de futures-handelaren die naar beneden verkochten, zijn gestopt met verkopen. Ze zijn nu aan het herstellen en er komt een accumulatie aan.

De whales zijn nu – en als ik zeg whales, zijn dit jongens met meer dan 1.000 Bitcoins, ik noem veel van die jongens als potentieel institutionele investeerders – ze beginnen over te schakelen naar kopen. Ze bereikten een piek in hun verkoop in december, dus je zou kunnen zeggen dat instellingen in december daalden, wat een beetje deel uitmaakt van hun normale cyclus – ze verkopen naar beneden, ze herschikken in januari. Zo te zien is dat begonnen.”

De analist sloot af met:

“De futures, weet je, komen van de Chicago Mercantile Exchange [CME] en ETF [exchange-traded fund] en je kent alle andere futures-beurzen. Maar ik denk vooral dat de CME en deze futures-ETF’s hier nu veel van aansturen. Die vraag begon binnen te komen. Een paar dagen geleden begon het binnen te komen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN