Bitcoin informatiecentrum geopend in El Salvador

Peer-to-peer bitcoin platform Paxful heeft een educatief centrum gelanceerd in El Salvador om burgers te helpen Bitcoin (BTC) te leren kennen en beter te gebruiken. Het initiatief, genaamd La Casa Del Bitcoin, heeft als doel de adoptie van Bitcoin te stimuleren met gratis kennis aangezien de meerderheid van de Salvadoraanse bevolking nog steeds moeite heeft met de technologie.

Paxful zei woensdag in een verklaring dat het centrum de bevolking van San Salvador, El Salvador, zal voorzien van gratis training en evenementen die het bewustzijn rond de voordelen van bitcoin als een medium van valuta in de lokale gemeenschap te verhogen.

De verklaring gaf aan:

“Het centrum zal de volgende golf van massale invoering van Bitcoin verder stimuleren en groeiende segmenten zoals kleine handelaren en lokale bedrijven uitrusten met hulpmiddelen om verbinding te maken met een wereldwijde gemeenschap van gebruikers.”

De lessen en trainingen zijn vanaf donderdag 3 februari toegankelijk voor het publiek. Het centrum verwelkomt iedereen die geïnteresseerd is in een betere interactie met Bitcoin en Lightning.

Paxful CEO Ray Youssef zei in een verklaring:

“Peer-to-peer platformen zijn de drijvende kracht achter de adoptie in opkomende markten, en als een door mensen aangedreven platform begrijpen we dat onderwijs cruciaal is voor de volgende golf van adoptie. Het centrum zal onderwijs, toegankelijkheid en kansen bieden aan een bevolking die genegeerd is door de traditionele financiële wereld, en de voordelen van Bitcoin in de praktijk laten zien in opkomende markten.”

Naast onderwijsmiddelen zal het centrum ook kantoren huisvesten van Paxful en van Built With Bitcoin Foundation, een humanitaire organisatie die zich inzet om Bitcoin in te zetten voor het creëren van gelijke kansen door middel van schoon water, toegang tot kwaliteitsonderwijs, duurzame landbouw en humanitaire steun.

De directeur filantropie van de Built with Bitcoin Foundation, Yusuf Nessary, zei in een verklaring:

“De projecten die we lanceren laten de kracht zien van Bitcoin als hulpmiddel voor filantropie om verandering te bevorderen en financiële vrijheid te stimuleren. We zijn dankbaar voor de kans om middelen te leveren en te blijven bouwen aan rechtvaardige kansen voor talloze mensen en gemeenschappen die onze missie tot leven brengen.”

Paxful is een wereldwijd peer-to-peer platform opgericht in 2015 voor mensen om betalingen, transacties te doen en geld te versturen door Bitcoin te kopen en verkopen als betaalmiddel. Youssef en Nessary sloegen later de handen ineen om de Built With Bitcoin Foundation op te richten om opkomende markten te ondersteunen; tot op heden heeft de non-profit wereldwijd acht scholen, zeven zonneprojecten en meer dan een dozijn water- en landbouwsystemen gebouwd en gerepareerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!