Ethereum

Facebook neemt eindelijk afscheid van crypto-project Diem

Vorige week deden geruchten de ronde dat het moederbedrijf van Facebook en zijn partners op zoek zouden zijn om uit het geplaagde cryptocurrency-project Diem, voorheen bekend als Libra, te stappen. Nu is het nieuws naar buiten gekomen dat de geruchten blijken te kloppen.

Diem – een cryptocurrency ondersteund door Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram – wordt verlaten na een reeks van rebrands, openbare hoorzittingen en het vertrek van spraakmakend personeel. Het bedrijf kondigde maandag aan dat het zijn technologie verkocht aan de Californische crypto-gefocuste geldschieter Silvergate voor een bedrag van $182 miljoen.

Veel kritiek en aandacht vanuit regelgevers

Na een kruistocht van bijna drie jaar hebben Facebook en zijn partners Diem uitgerold, een exclusieve digitale valuta die oorspronkelijk bekend stond als Libra in 2019. Dit project heeft echter nooit het succes gehad die het bedrijf van te voren bedacht had.

Ondanks de inspanningen van de donateurs van Diem, waren ze niet in staat om invloed uit te oefenen op hun campagne, zelfs niet nadat ze een nieuwe identiteit aan het project hadden toegevoegd, de betrokkenheid van Facebook hadden gebagatelliseerd en hun verwachtingen voor hun stablecoin hadden verlaagd.

Velen gingen er al van uit dat het einde in zicht was toen David Marcus, de spreekbuis van Meta, eind vorig jaar uit het project gestapt was, evenals andere belangrijke persoonlijkheden die actief waren bij de ontwikkeling van het project.

De commentatoren hebben uiteindelijk gelijk gekregen. “Het project kon niet verder”, zei Diem CEO Stuart Levey, na recente besprekingen met federale regelgevers, dus werd de beslissing genomen om het af te stoten.

Niet geheel verrassend

De onthulling door Facebook in 2019 van plannen om een ​​cryptocurrency te ontwikkelen, deed alarmbellen rinkelen bij wereldwijde financiële regelgevers/commentatoren, van wie velen hun bezorgdheid uitten over de privacy en veiligheid van de virtuele valuta.

Volgens analist Rob Enderle van Enderle Group was het idee om Facebook een eigen cryptocurrency- en betalingssysteem te creëren “een brug te ver” voor regelgevers.

Een groep van vijf Democratische wetgevers vroeg Meta CEO Mark Zuckerberg om het Diem-project stop te zetten nadat Meta een cryptocurrency-portemonnee genaamd Novi had gelanceerd.

De aankondiging vanuit Diem was echter wel een grote wake-up call voor de Amerikaanse Fed en de Europese Centrale Bank (ECB), die vrij snel na de aankondiging begonnen aan hun verkenningstocht naar de lancering van een eigen digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN