Bitcoin koers

JPMorgan: Dit zijn de grootste uitdagingen voor Bitcoin en Ethereum

De Amerikaanse bankgigant JPMorgan Chase & Co. heeft in een recente notitie naar klanten de grootste uitdagingen beschreven voor de nummer één en nummer twee cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, ook wel bekend als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

De bankgigant gaf aan dat de volatiliteit van Bitcoin zal de grootste factor zijn in het belemmeren van wijdverbreide institutionele acceptatie. Tegelijkertijd gaf het aan dat de uitdagingen van Ethereum onder meer de afnemende dominantie in de gedecentraliseerde financiële (DeFi) ruimte zijn, aangezien alternatieve blockchains, zoals Solana (SOL), Terra (LUNA) en Polkadot (DOT), aan kracht winnen.

De JPMorgan-analisten vergeleken de volatiliteit van Bitcoin met die van goud en merkten op dat de Bitcoin koers een waarde van $150.000 moet bereiken om gelijk te zijn aan vergelijkbare goudbeleggingen. De onderzoekers, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, schreven het volgende:

“Het is onnodig om te zeggen dat een dergelijke convergentie of egalisatie van volatiliteiten of toewijzingen in de nabije toekomst onwaarschijnlijk is.”

Zoals gezegd zei de bank dat één van de uitdagingen van Ethereum onder meer de afnemende dominantie in de gedecentraliseerde financiële (DeFi) ruimte is. Dit aangezien Ethereum in het afgelopen jaar zijn dominantie in de DeFi-ruimte heeft verloren aan alternatieve projecten. Het gaf het volgende hierover aan:

“Wat opviel tijdens de correctie van deze maand, is dat Ethereum er niet in is geslaagd om marktaandeel te veroveren ten opzichte van zijn belangrijkste concurrenten, aangezien de prijs met een vergelijkbare omvang daalde als kleinere altcoins.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN