cropped-Zwitserlands-eerste-geïntegreerde-crypto-activa-exchange-gelanceerd-CryptoBenelux-2.jpg

Centrifuge wint Polkadot’s 9e parachain slot

Polkadot’s volgende parachain slot gaat naar Centrifuge, die echte activa naar zijn Defi-ecosysteem zal brengen.

Centrifuge – een gedecentraliseerd activa financieringsprotocol – heeft zojuist een veiling voor een parachain slot op Polkadot gewonnen. Net als andere parachains uit Polkadot’s tweede groep van parachain veilingen, wordt verwacht dat het op 11 maart zal worden gelanceerd.

Centrifuge ontmoet Polkadot

Het protocol kondigde zijn veilingoverwinning aan in een blog post op donderdag. Het team zegt dat ze helemaal klaar zijn om de functionaliteit naar Polkadot te brengen.

Centrifuge wordt gebruikt om niet-digitaal inheemse, echte-wereld activa in gedecentraliseerde financiën te integreren. Het is onder andere bedoeld om gebruikers in staat te stellen onroerend goed te financieren en royalty’s te verdienen zonder het gebruik van tussenpersonen en banken.

Ondertussen is een ‘parachain’ een blockchain die parallel loopt aan de centrale Relay chain van Polkadot, maar met een toepassingsspecifieke datastructuur. Ze zijn ontworpen om schaalbaarheid en toegevoegde functionaliteit voor het Polkadot ecosysteem te bereiken.

De initiële lancering van de parachain zal naar verluidt een “lege huls” zijn, om de stabiliteit op Polkadot te bevestigen. Dat betekent dat het blokken zal produceren, maar zonder enige functionaliteit aan de chain, noch enig concept van governance, balansen, staking, of gebruikersaccounts.

Daarna zal de huidige Centrifuge chain een harde splitsing ondergaan, en overgaan van een standalone chain naar Polkadot’s 9e parachain. Bij de lancering zal Tinlake – een Defi protocol en marktplaats voor real-world asset pools – ook live gaan op de keten, en liquiditeit van zowel de Polkadot als Ethereum ecosystemen met elkaar verbinden.

CEO en medeoprichter van Centrifuge, Lucas Vogelsang zegt:

“We kunnen niet wachten om Centrifuge als parachain te lanceren en te beginnen met het brengen van RWA’s naar Polkadot.”

Hij voegde toe:

“Dit zou niet mogelijk zijn zonder de geweldige steun van onze community!”


Centrifuge (CFG) wordt momenteel verhandeld op $0,64 met een market cap van meer dan $100 miljoen.

Polkadot’s Ontwikkelingen


Twee weken geleden meldde verschillende nieuwsbronnen dat de lancering van Moonbeam als eerst volledig operationeel is op Polkadot als een parachain. Moonbeam won in oktober de tweede Polkadot-veiling voor de parachain, met bijna 1,5 miljard dollar aan bijdragen van supporters. Het heeft al meer dan 80 projecten die wachten om te worden ingezet in zijn ecosysteem.

Als een top-tien cryptocurrency, staat Polkadot misschien op het punt om mainstream te worden. Het concurreert momenteel ook met Spotify om de officiële Jersey-sponsor van FC Barcelona te worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN