Bitcoin koers

Bitcoin en Ethereum worden tegen een korting verhandeld, maar dit kan snel omdraaien, aldus Kraken

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) worden momenteel tegen een korting verhandeld, maar de bekende Amerikaanse cryptocurrency-beurs Kraken heeft in zijn rapport van januari aangegeven dat de bull run misschien nog niet voorbij is voor de twee grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

In zijn crypto on-chain digest van januari 2022 gaf de beurs aan dat Bitcoin’s spended output profit ratio (SOPR) en Ethereum’s marktwaarde tot gerealiseerde waarde (MVRV) Z-score aangeven dat beide munten onder hun reële waarde handelen, maar de beurs gaf vervolgens aan dat een rebound mogelijk is. Het zei het volgende:

“Hoewel de SOPR van BTC laat zien dat marktdeelnemers BTC voornamelijk met verlies verhandelen, was de situatie veel erger tijdens de laatste bull run retracement van Bitcoin van $ 65.000 naar $30.000 van mei 2021 tot juli 2021 voordat het terugkeerde naar nieuwe all-time highs.

Bovendien laat de MVRV Z-score van ETH zien dat het crypto-activum zich nu in het ‘oversold’-gebied bevindt, waar het historisch gezien moeite heeft gehad om gedurende lange perioden te blijven voordat de prijzen omhoog gingen.”

De SOPR on-chain-metriek bepaalt of Bitcoin-eigenaren met winst of verlies verkopen. Als de SOPR groter is dan 1, verkopen de houders van het actief met winst. Anders verkopen ze met verlies.

De SOPR van BTC vertoont een bearish sentiment met een waarde onder de 1, maar Kraken gaf aan dat de statistiek vorig jaar slechter was toen Bitcoin daalde van $65.000 in mei naar $30.000 in juli. Het ging verder met:

“Als de statistiek een waarde van 1 doorbreekt en boven dat niveau blijft, zou dit het einde kunnen betekenen van de recente correctie op de bullmarkt. Als Bitcoin echter onder een waarde van 1 blijft terwijl [de] prijs blijft dalen, zou dit anders kunnen bevestigen dat BTC een berencyclus is ingegaan.

Terwijl de SOPR momenteel bearish signaleert, gaven on-chain data een veel slechter beeld tijdens de laatste vergelijkbare marktcorrectie, waarna BTC erin slaagde een sterke comeback te maken. Met andere woorden, tel BTC nog niet mee.”

De MVRV Z-score geeft ook een bullish vooruitzicht voor Ethereum aan. De maatstaf wordt gebruikt om de winstgevendheid van de markt te beoordelen op basis van de verkopen van het actief boven of onder de reële waarde. Een waarde boven de 5 suggereert dat ETH overbought is of boven de reële waarde wordt verkocht. Resultaten onder de 1 geven aan dat de cryptocurrency oververkocht is of onder zijn waarde wordt verhandeld. Het rapport ging verder met:

“Met een daling van de ETH met -49% ten opzichte van het hoogste punt ooit van $4.867 op 9 november 2021, is de MVRV-Z-score in het ‘oversold’-gebied gevallen. De geschiedenis laat zien dat de MVRV Z-score van ETH tijdens retracements naar de “oversold”-zone neigt te dalen, maar niet lang in dat bereik blijft voordat de prijzen terugkeren.

De laatste keer dat de MVRV Z-score van Ethereum in deze zone viel, was rond de tijd van de marktcrash op Black Thursday in maart 2020. Hoewel activawaarden en netwerkactiviteit zich terugtrekken, suggereren historische on-chain-gegevens dat het niet allemaal somberheid en onheil is voor ETH . Marktdeelnemers hebben zich historisch verzameld tijdens ‘oververkochte’ MVRV Z-score-metingen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN