Bitcoin

Belgisch parlementslid accepteert salaris in Bitcoin

De Bitcoin (BTC) hype onder de wetgevers heeft nu ook het Belgische parlement bereikt. Het Brusselse parlementslid Christophe de Beukelaer wordt de eerste Europese politicus die zijn salaris omzet in de grootste cryptocurrency. Het maandsalaris van 5.500 Euro zal met behulp van het crypto-handelsplatform, Bit4You, worden omgezet in BTC, volgens Bruzz. De vertegenwoordiger van de Humanist Democratic Centre (CDH) hoopt dat zijn stap andere politici kan inspireren om vergelijkbare interesse te tonen. Beukelaer noemde het voorbeeld van de burgemeester van New York, Eric Adams, en hoe Amerikaanse politici werken om van hun geboortestaat of stad een Bitcoin-hub te maken. Hij gaf aan:

“De burgemeester van New York, Eric Adams, heeft drie maanden besteed aan het verzamelen van zijn Bitcoin-salaris om van New York de Bitcoin-hub te maken. Ik denk dat het nog niet te laat is voor Brussel en België om een leidende rol te spelen in de cryptocurrency-industrie.”

Francis X. Suarez, de burgemeester van Miami, is een andere populaire politicus die bekend staat om zijn interesse in Bitcoin. Hij ontvangt zijn salaris in Bitcoin en heeft gewerkt aan beleid waardoor stadsmedewerkers van dezelfde optie kunnen genieten.

Het accepteren van BTC als salaris is niet een fenomeen wat zich uitsluitend binnen de politiek afspeelt. Ook grote namen in de sport hebben inmiddels gekozen om betaald te worden in de grootste cryptocurrency. Momenteel zijn er zeven NFL-spelers en een aantal NBA-sterren, zoals Klay Thompson en Andre Iguodala, aangegeven dat ze in de toekomst betaald willen worden in Bitcoin. Al met al zorgt het vertrouwen van sporters en politici voor een groeiende populariteit van Bitcoin.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN