Apple white

Apple Inc. spreekt interesse in de metaverse uit

Samen met een record kwartaalwinst van $35 miljard en een omzetstijging van 11,2% tot $124 miljard, kondigde de Amerikaanse technologiegigant Apple Inc. donderdag zijn metaverse ambities aan. In een gesprek met investeerders sprak CEO Tom Cook over de plannen en voorbereidingen van het bedrijf om zijn aanwezigheid in augmented reality uit te breiden, wat een positieve invloed had op de aandelenkoers van het bedrijf.

Apple’s Metaverse-plannen

Op een vraag van Katy Huberty van Morgan Stanely over “metaverse kansen en de rol van Apple in die markt”, zei Cook: “We zien veel potentieel in deze ruimte en investeren dienovereenkomstig.”

Apple heeft meer dan 14.000 AR Kit-apps in de App Store en Cook suggereerde dat dit aantal in de toekomst zou kunnen toenemen in lijn met de groeiende belangstelling voor metaverse en augmented reality.

Begin 2022 voorspelde Apple-analist Ming-Chi Kuo dat het bedrijf zijn eerste VR-headset zou kunnen lanceren, gevolgd door slimme brillen. Het gerucht gaat dat Apple-headsets sinds 2020 klaar zijn voor gebruik, maar het bedrijf heeft dit nooit publiekelijk erkend.

Apple is echter de nieuwste van de grote technologiebedrijven die aan de plannen van metaverse werken om zijn ambities op dit gebied te erkennen. Vorig jaar kondigde Mark Zuckerberg zijn beslissing aan om Facebook te hernoemen tot Meta om zijn social media-bedrijven af ​​te stemmen op de opkomende nieuwe technologische grenzen: de metaverse. Google en Microsoft zouden ook werken aan hun AR-headsets en -brillen.

Positieve invloed op de aandelenkoers

Analisten zijn van mening dat de metaverse-services van Apple, zoals augmented reality-apps, de inkomstenmix van het bedrijf aanzienlijk kunnen veranderen. Het positieve antwoord van Cook over de metaverse-plannen van het bedrijf genereerde dan ook een sterke reactie van investeerders.

In de after-hours handel na de publicatie van de kwartaalresultaten stegen Apple-aandelen met ongeveer 4%. Als gevolg van deze reactie gaf Luca Maestri, CFO van Apple, het volgende aan:

“De zeer sterke reactie van klanten op onze recente lancering van nieuwe producten en diensten zorgde voor een dubbelcijferige groei in omzet en winst, en hielp ons een recordhoogte te bereiken voor onze geïnstalleerde basis van actieve apparaten.”

Begin november vorig jaar onthulde Cook tevens dat hij op persoonlijke niveau had geïnvesteerd in Bitcoin en Ethereum. Toen hem werd gevraagd of hij tijdens een evenement delen van de twee grootste cryptocurrencies bezit, zei Cook het volgende:

“Ja. Ik denk dat het redelijk is om het te bezitten als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille. […] Ik geef trouwens niemand beleggingsadvies.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN