BtcTurk

Turkse president Erdogan geïnteresseerd in de Metaverse

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de leiders van de regerende AKP hebben elkaar eerder deze week ontmoet om de Metaverse te bespreken. Erdogan drong erop aan dat er meer onderzoek naar het onderwerp gedaan moet worden. Volgens Daily Sabah, een Turkse krant, heeft Erdogan de AKP de opdracht gegeven om de Metaverse, cryptocurrencies en hoe transacties worden gedaan te onderzoeken. Tijdens een bijeenkomst op dinsdag kregen partijfunctionarissen te horen dat ze de kwestie, die verstrekkende gevolgen heeft voor de toekomst, moesten onderzoeken. Een door de partij georganiseerde seminar zal naar verwachting de economische elementen van de Metaverse, social media en cryptocurrencies behandelen.

In Turkije wint de Metaverse aan populariteit. Volgens enkele rapporten zijn duizenden virtuele landen binnen Metaverse-platforms gekocht in Turkije. De meeste zouden gekocht zijn in de voormalige hoofdstad Istanbul.

Onlangs kwam de Turkse regering bijeen in de Metaverse op het cryptocurrency-beleid te bespreken. De leider van de Grote Nationale Vergadering van Turkije, Mustafa Elitaş, verklaarde het volgende:

“Ik geloof dat metaverse-gebaseerde bijeenkomsten snel zullen worden ontwikkeld en een fundamenteel onderdeel van ons leven zullen worden.”

De Turkse overheid is nadrukkelijk voor blockchain-technologie, Metaverse en een door de staat uitgegeven digitale valuta. Erdogan staat echter bekend om zijn anti-cryptocurrency-standpunt. Vorig jaar verklaarde hij de “oorlog” aan cryptocurrencies, wat impliceerde dat Turkije geen interesse had om ze te adopteren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN