Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers toont zwakte. Gaan we opnieuw de $34.000 opzoeken?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De afgelopen dagen zagen we wederom een hoop euforie in de markt na een paar groene candles. Maar één of twee groene candles maakt nog geen bullrun, om maar even een verkapte versie van een ouderwets hollands gezegde erin te slingeren. Veel mensen vergeten dat we zojuist 52% zijn gedaald, 52% (!). Dus er is wel iets meer nodig dan een paar groene candles om die trend te kantelen. We kunnen het dus ook niet vaak genoeg benadrukken. Wees conservatief, neem op tijd je winsten en hoewel veel alts al enorm gezakt zijn, shorts hebben nog altijd de voorkeur. Puur vanwege het feit dat de trend omlaag is. De trend is ten slotte je vriend en met de trend meetraden is verreweg het makkelijkste. Het ‘mooie’ van alts is dat als een alt 70% gezakt is ie vanaf dat nieuwe peilmoment nogmaals 70% kan zakken en dat is iets wat een hoop mensen zich volgens mij niet echt realiseren. Dus wees voorzichtig en bescherm je kapitaal. ‘Up only’ modus zitten we sinds halverwege november al niet meer in. Oke, genoeg taaie stof over risicomanagement. We gaan naar de charts!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is er nog altijd weinig veranderd bij de Bitcoin koers en dit zal over het algemeen ook niet zo snel gebeuren. Wekelijkse grafieken bewegen over het algemeen vrij traag, omdat het lang duurt voordat prijsactie ontwikkelt (1 candle per week). Wij houden er persoonlijk nog steeds rekening mee dat we vroeg of laat de onderkant van de range gaan opzoeken rond de $28.850. Uiteraard is dit geen zekerheid en is het dus slechts één van de scenario’s, maar in onze ogen wel een aannemelijk scenario. Los van wat kleine stukjes spot bijkopen op Bitcoin zijn we verder vrij conservatief en leggen wij hoofdzakelijk de focus op snelle scalptrades.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek beweegt de Bitcoin koers momenteel in niemandsland, want aan de bovenkant ligt er vrij weinig tot aan de $41.566 en aan de onderkant ligt er volgens onze strategie vrijwel geen noemenswaardige support tot aan de $28.850. Dit is ook de reden waarom wij wat terughoudender zijn en vooral focussen op kleinere trades. Er is geen duidelijk richting en het enige wat we nu aan het doen zijn is consolideren na een sterke beweging omlaag. Hier kunnen we dus ook nul confirmatie uithalen of we de bodem gezien hebben of niet. Een sterk signaal zou zijn als we de $41.566 in combinatie met de supply op $42.691-$41.250 weten te flippen in support en daar dus een dagelijkse candle close boven krijgen. Dan pas durven wij voorzichtig te zeggen dat we wellicht een (tijdelijke) bodem gevonden lijken te hebben.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Op de 4-uur-grafiek is er weinig interessants te spotten. Met de Educatiegroep gaan we lokaal rond de $37.800 nog kijken naar een kleine short scalp, maar verder doen we het relatief rustig aan met betrekking tot de Bitcoin koers. Grote kans dat we de low nogmaals gaan opzoeken, rond de $32.917, nadat we de 4-uur-supply gisteren stevig hebben afgewezen. Wellicht dat we na het ophalen van liquiditeit naar een eventuele long scalptrade kunnen gaan kijken. Verder is het echt gewoon even rustig afwachten wat Bitcoin betreft. De markt geeft geen hele duidelijke instapsignalen, dus dan kun je beter je kapitaal beschermen en selectief zijn met de trades die je aangaat.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers heeft nog altijd geen enkele bodemconfirmatie, dus er is ook geen haast om actief posities in te schalen. Kapitaalbescherming staat op dit moment voorop. Wees dus ook zeer selectief met de trades die je gaat spelen! Succes!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN