Cryptocurrency

Bitcoin bereikt top op $39.000, maar hoe nu verder?

De omhooggaande prijsbeweging van Bitcoin (BTC) werd gestopt op ongeveer $39.000 nadat de federal reserve aankondigde dat het de rentetarieven in maart zal verhogen. De altcoins gingen aanvankelijk ook mee omhoog, maar volgden BTC naar beneden.

Lokale top op $39.000

De crypto-markt leek te herstellen na het bloedbad van vorige week. BTC herstelde $4.000 in één dag voordat het richting de $37.000 ging. Er werd daarna een zesdaags hoogtepunt bereikt van $39.000. De situatie zag er redelijk bullish uit, toen de vergadering van de Federal Reserve roet in het eten gooide. Hierin zei de centrale bank dat er momenteel geen renteverhogingen worden doorgevoerd, maar dat ze in maart dit jaar zullen plaatsvinden.

Als reactie hierop ontstond er een verhoogde volatiliteit in de crypto- en aandelenmarkten. Binnen enkele uren ging BTC $3.000 naar beneden. Momenteel heeft BTC wel het prijsniveau van $36.000 weten terug te winnen. De marktkapitalisatie ligt nu net iets onder de $700 miljard.

BTC prijs 27 jan
Bron: TradingView

Altcoins zien rood

De afgelopen 72 uur vlogen de altcoins omhoog, samen met de stijging van BTC. Ethereum (ETH) ging zelfs boven de $2.600 nadat het onder de $2.000 was gedumpt. De recente prijscorrectie heeft de prijs echter onder de $2.500 geduwd. Vergelijkbare percentages zijn te zien bij BNB (-4%), XRP (-3%), DOGE (-5%), SHIB (-4%) en MATIC (-1%). De grote verliezers zijn SOL (-6%), LUNA (-6%), DOT (-5%) en AVAX (-5%). Theta en Theta Fuel behoren tot de winnaars van vandaag met winsten van respectievelijk 12% en 31%. De tokens met een lage- en midden markkapitalisatie zijn vandaag ook rood. WAVES, QUANT, OKB, CEL, ATOM en KSM hebben allen meer dan 10% verloren. De totale marktkapitalisatie van de crypto-markt verloor in deze periode meer de $100 miljard aan waarde.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN