Bitcoin El Salvador

El Salvador koopt de dip nu Bitcoin voor tweede dag op rij daalt

De Treasury van het land kocht nog eens 410 Bitcoins, waardoor de balans van de totale hoeveelheid bitcoin (BTC) dat de centrale bank in handen heeft gestegen is naar bijna 1400 BTC.

Op zaterdag 22 januari daalde de gehele cryptocurrency markt met 8%. Beleggers hebben tot nu toe meer dan $350 miljard verloren in de cryptomarkt op de tweede dag van zware verkopen.

Bron: Tradingview


De munt is 8,78 procent in waarde gedaald en wordt momenteel verhandeld op $35.428 op CoinMarketCap, met een marktkapitalisatie van minder dan $700 miljard. Meer dan 15 procent van de wekelijkse verliezen van Bitcoin zijn nu toegeschreven aan de tweedaagse marktdaling.

Nayib Bukele, de president van El Salvador, houdt graag zijn hoofd omhoog en ziet de onrust op de cryptomarkt als een koopkans. El Salvador’s president Bukele verklaarde slechts een paar uur geleden dat de schatkist van het land nog eens 410 Bitcoins had gekocht voor maar liefst $15 miljoen.

Negeert tegenstanders


Bukele is echter onder vuur komen te liggen vanwege de ongerealiseerde verliezen van het land op zijn Bitcoin-investeringen, die nu in totaal meer dan 15 miljoen dollar bedragen. Op dit moment heeft de Centrale Bank van El Salvador bijna 1400 BTC in kas. Bitcoin-criticus Peter Schiff reageerde op Bukele’s meest recente aankondiging.

De criticus schreef:

“Dat betekent dat je meer dan 36.500 dollar per Bitcoin hebt verspild. Als u slecht wilt wedden op Bitcoin doe het dan met uw eigen geld. Waarom heb je in je tweet niet vermeld hoeveel Bitcoin je HODL, en hoeveel geld je al hebt verloren. Ik waarschuwde je om de laatste dip niet te kopen. Koop de volgende ook niet!”

Vorig jaar al verlaagde Moody’s de rating van El Salvador, omdat zijn obligaties in USD in een vrije val zijn geraakt sinds de Bitcoin-beweging van het land. Aan de andere kant heeft president Nayib Bukele van El Salvador ervoor gekozen zijn tegenstanders te negeren en door te gaan met zijn Bitcoin-ambities. Volgens de regering van het land kunnen kleine bedrijven in El Salvador binnenkort bitcoin-ondersteunde leningen aanvragen. Eigenaars van kleine bedrijven zullen via het nieuwe stelsel, het geld krijgen dat ze nodig hebben.

Kortom, El Salvador, en met name de president van El Salvador, Bukele, is erg enthousiast over de BTC, en ziet de prijs dan ook herstellen en op lange termijn hogere niveaus bereiken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN