Cardano DEX

SundaeSwap is de eerste DEX op Cardano (ADA)

De bekende altcoin Cardano (ADA) is in de afgelopen 7 dagen met ongeveer 10% gestegen. Dit heeft mede te maken met het feit dat de Ethereum-concurrent de lancering van de allereerste gedecentraliseerde beurs (DEX) aangekondigd heeft het netwerk, genaamd SundaeSwap (SUNDAE).

Het project kondigde aan dat de volledig functionele bètaversie van de DEX gisteren première ging, wat voor een mooie reactie zorgde in de Cardano koers. De lancering gaf Cardano een boost van zijn laagste punt op de dag van $1,32 tot $1,42, een stijging van 7,5%. De op vijf na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is sindsdien gestabiliseerd en staat op het moment van schrijven op $1,36.

Met de utility-token van SundaeSwap, SUNDAE, kunnen houders munten verhandelen, inzetten en uitlenen, evenals stemmen over het bestuursprotocol van het platform. De token is uniek omdat de prijs wordt bepaald door de gemeenschap als geheel in plaats van alleen door SundaeSwap Labs, de ontwikkelaars van DEX. Het gaf het volgende hierover aan:

“Het voelt niet gepast voor SundaeSwap Labs, slechts één lid van [de] gemeenschap, om de token [tegen een] vaste prijs te verkopen.

De initiële circulerende voorraad van het token zal rechtstreeks door de DAO (gedecentraliseerde autonome organisatie) worden verkocht met behulp van een geautomatiseerd prijsontdekkingsmechanisme. Enter: De Smaaktest.

Bij de lancering van het protocol wordt 7% van de gemeenschapsvoorraad van het token door de DAO opgesloten in een smart contract genaamd “De Smaaktest”.

De Smaaktest (The Taste Test in het Engels) is een periode van 10 dagen waarin leden van de gemeenschap ADA of SUNDAE uit hun beloningspools kunnen storten zonder dat er iets wordt geswapped. Na de 10 dagen zullen de gedeponeerde tokens de ADA/SUNDAE-liquiditeitspool creëren, die de initiële prijs van de token zou bepalen. Deelnemers kunnen vervolgens de liquidity provider-tokens claimen, die beide activa in de pool vertegenwoordigen, en hun aandeel in de pool volgen.

SundaeSwap is niet de enige nieuwe functie die deze week op ADA te zien is, aangezien de Ethereum-concurrent zich onlangs in de metaverse waagde met de lancering van Pavia, een play-to-earn non-fungible token (NFT) virtual reality-project.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN