Adidas Originals

Prada en adidas Originals werken samen aan NFT-project

Grote modegiganten adidas Originals en Prada hebben aangekondigd dat ze samen zijn gaan werken aan een non-fungible token (NFT) -project, “adidas for Prada re-source”. Het project lijkt geïnspireerd te zijn door Beeple’s “Everydays: The First 5000 Days” en zal 3.000 tegelfoto’s bevatten die zijn gemaakt door de gemeenschap, met het laatste stuk ontworpen door Zach Lieberman.

Deelnemers die de geanonimiseerde foto’s bijdragen, behouden het eigendom van hun individuele stukken en worden beloond voor deelname met NFT’s. Het gecombineerde kunstwerk wordt geveild op SuperRare, waarbij het grootste deel van de opbrengst naar Slow Factory gaat, een educatieve non-profitorganisatie die zich richt op mensen die gemarginaliseerd zijn.

Dit project ligt in het verlengde van de bestaande samenwerking tussen de twee merken. Prada heeft een stof gemaakt van gerecycled oceaanplastic genaamd Re-Nylon en eerder deze maand lanceerden ze de adidas for Prada Re-Nylon-collectie. Tevens is het luxemerk ook lid van het Aura blockchain-consortium dat enterprise blockchain gebruikt om authenticiteit te bewijzen en om duurzame praktijken te volgen via toeleveringsketens.

Duurzaamheid en inclusiviteit lijken dan ook centraal te staan ​​in de nieuwste campagne. Ongetwijfeld waren de eerste adidas Originals NFT’s een beetje exclusief. adidas Originals bracht zijn eerste NFT’s in december uit in samenwerking met Bored Ape Yacht Club, PunksComic en influencer gmoney. De relatief vermogende eigenaren van die NFT’s werden op de witte lijst geplaatst, zodat ze gegarandeerd een aanzienlijk deel van de NFT’s zouden kunnen verkrijgen.

Het kopen van een NFT kostte uiteindelijk ongeveer $775 per stuk, wat $23 miljoen opleverde. Dit was echter geen geldverdiener voor adidas. Een groot deel van de opbrengst ging naar de partners voor hun marketinghulp. En na enkele problemen bij het minten, compenseerde adidas gebruikers voor verspilde gaskosten. Dit project lijkt zich echter te concentreren op een beter doel, namelijk het helpen van de minderbedeelden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN