Bitcoin nieuws

Twitter lanceert NFT-profielfoto’s op het platform

Twitter heeft zojuist enorm nieuws uitgebracht voor NFT-bezitters, aangezien het aankondigde NFT-profielfoto’s voor iOS-gebruikers uit te rollen. Vorig jaar in september maakte Twitter Bitcoin-fooien mogelijk en kondigde het aan dat gebruikers binnenkort NFT’s kunnen authenticeren. Deze aankondiging bewijst de grote interesse van Twitter in crypto-adoptie. Lees het hieronder:

Iedereen kent de pro Bitcoin-houding van de oud-CEO van het social media-platform Jack Dorsey en zijn inspanningen om van BTC een wereldwijde troef te maken. Onder de nieuwe leiding van de Indiase CEO Parag Agrawal heeft Twitter vandaag een langverwachte aankondiging gedaan om NFT-profielfoto’s te integreren voor Twitter-gebruikers en NFT-bezitters

De integratie zal beschikbaar zijn voor iOS-gebruikers over de hele wereld en ze zullen hun net gekochte NFT’s kunnen presenteren als Twitter-profielfoto’s. Deze service is alleen beschikbaar voor Twitter Blue-abonnees, de betaalde maandelijkse abonnementsservice van Twitter.

Een NFT is een type token dat in wezen fungeert als een op blockchain gebaseerde eigendomsakte die kan worden gekoppeld aan zowel fysieke als digitale items, zoals de profielfoto-avatars die populair zijn geworden op het social media-platform onder de tech-menigte en zelfs professionele atleten en andere beroemdheden. Twitter zei het volgende in een beschrijving van de nieuwe functie, die gebruik maakt van de toonaangevende NFT-marktplaats OpenSea’s API:

“Eenmaal geverifieerd, wordt de NFT weergegeven als een zachte zeshoek over alle oppervlakken waar je avatar zichtbaar is. Als mensen erop tikken, kunnen ze meer te weten komen over de kunst, de collectie, de herkomst en meer.”

Twitter heeft ook een video uitgebracht met rauwe muziek die laat zien dat mensen hun dag beginnen door hun avatars naar hun NFT te schakelen:

Volgens een Twitter-woordvoerder beperkt het bedrijf de release voorlopig tot Blue-abonnees, gedeeltelijk om feedback te krijgen over de NFT-functie en indien nodig updates toe te voegen.

De aankondiging van donderdag weerspiegelt de recente beslissing van het bedrijf om prioriteit te geven aan crypto, inclusief Bitcoin-betalingen en NFT’s, voor al zijn producten. De nieuwe NFT-functie zal waarschijnlijk het aantal abonnees voor de Blue-service verhogen, aangezien veel crypto-gebruikers erg actief zijn op Twitter en op hun beurt nieuwe inkomsten voor het bedrijf opleveren.

Twitter is niet de enige techgigant die veel inzet op NFT’s en de zogenaamde metaverse. Facebook, dat onlangs zijn naam veranderde in Meta, bereidt zich naar verluidt voor om zijn eigen NFT-marktplaats uit te rollen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN