Bitcoin

Michael Saylor zegt Bitcoin te holden

MicroStrategy heeft een strategie aangenomen om zwaar te investeren in Bitcoin (BTC) om een poging te wagen om te overleven in de technologiemarkt. Volgens de CEO, Michael Saylor, wordt deze markt gedomineerd door veel sterkere concurrenten. Daarnaast heeft hij ook bevestigd dat zijn bedrijf alleen Bitcoin koopt en hold:

MicroStrategy concurreert met Microsoft. We concurreren met bedrijven die honderd keer zo groot zijn als wij”

Digitale transformatie is volgens hem een winnende strategie. Hij gaf het volgende aan:

“Als je het dominante netwerk hebt, is de verliezende strategie om te blijven werken, om harder en exponentieel harder te werken voor een valuta die exponentieel zwakker wordt”

“Contant geld is afval”

Saylor gaf verder aan dat het een keuze was tussen het aannemen van de Bitcoin-strategie, of het bedrijf te verkopen. De keuze viel uiteindelijk op het nasteven van Bitcoin. In december kondigde het bedrijf voor het laatst een Bitcoin-aankoop aan. MicroStrategy had $94 miljoen uitgegeven aan BTC om tot een totaal van 124.391 BTC te komen. De waarde van dit totaal is ruim $5,22 miljard. Volgens Saylor had hij een idee van de gevolgen. Als zijn bedrijf namelijk besloot niks te doen, zou dat de ondergang van zijn bedrijf betekenen.

Hem werd gevraagd of hij zich ooit zorgen had gemaakt over de enorme investeringen in de cryptocurrency. Saylor antwoordde dat hij het als een tegenwicht zag tegen inflatie. Hij verklaarde:

“Ik denk niet echt dat we iets beters kunnen doen om ons bedrijf in een inflatoire omgeving te positioneren dan onze balans om te zetten in bitcoin, omdat we in feite een balans hebben opgebouwd op een niet-soevereine waardeopslag die geen valutaderivaat is.”

Daarnaast gaf Saylor aan dat MicroStrategy een hoop geld had dat ongeveer 10% aan koopkracht per jaar verloor. Toen de COVID-19 pandemie arriveerde en de Amerikaanse Federal Reserve een meer accommoderend monetair beleid ging voeren, werd het koopkrachtverlies ongeveer 25%. Hij gaf aan:

“Mijn angst werd gemaximaliseerd rond april, mei 2020 toen we een K-vormig herstel hadden en ik besefte dat contant geld afval is”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN